Tyskland: Svinekødsmarkedet er stadig i balance

Der er fortsat et godt forhold mellem udbud og efterspørgsel på svinekødsmarkedet i Tyskland. Derfor er Nord-West Noteringen også uændret i denne uge.

Nord-West noteringen er i dag uændret 57,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 37,40 euro. Det oplyser Danske Svineproducenter i en markedsorientering.
 
I det hele taget er smågrisemarkedet fortsat i balance, men der findes også nogle prispositive tendenser i markedet. F.eks. steg både Porc-Ex’ markedsnoteringer og nogle hollandske smågrisenoteringer lidt i sidste uge. Tyske omsættere har heller ikke problemer med at sælge frie smågrisepartier, men tyske slagtesvineproducenter afviser højere smågrisepriser, så længe der ikke er udsigt til nye prispositive impulser på slagtesvinemarkedet. 
 
Det er imidlertid ikke særligt sandsynligt, at slagtesvinenoteringen stiger i Tyskland i denne uge. Den tredje oktober er en helligdag (genforeningsdagen) for hele Tyskland. På grund af den manglende slagtedag mangler der næppe slagteklare grise på det tyske marked. På den anden side opstår der heller ikke en udbudspukkel og prispres i år, da slagteriernes efterspørgsel fortsat er god. Det tyske slagtesvinemarked er således i balance, og de fleste tyske markedsinteressenter regner derfor med fortsat stabile priser i Tyskland.
 
På kødmarkedet er situationen stort set fortsat stabil, men efterspørgslen fra Asien vokser. De kinesiske svinepriser har nået et rekordniveau, men den markante prisstigning i de seneste måneder har endnu ikke resulteret i højere priser i Europa. Ifølge slagteriet Tönnies begynder USA igen at eksportere større mængder svinekød til Asien. Ikke desto mindre burde underforsyningen af de asiatiske markeder støtte prisniveauet i Europa i de kommende måneder.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 57,00 euro (462 kr. inkl. vægtregulering).

Læs også