Undgå tab af aminosyrer i vådfoder
Nyere undersøgelser har påvist ny viden om tab af de forskellige tilsatte aminosyrer og om effekt af tilsat myresyre og benzoesyre. Seges Svineproduktion opdaterer derfor vejledningen i håndtering af fermenteringstab.

Forsøg viser, at især frit lysin, men også frit treonin, tabes i betydeligt omfang under fermentering, hvorimod tabet af frit methionin, tryptofan og valin er mindre betydende. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
Forsøg viser, at især frit lysin, men også frit treonin, tabes i betydeligt omfang under fermentering, hvorimod tabet af frit methionin, tryptofan og valin er mindre betydende. Tabet øges med længere fermenteringstid og større restmængde. Tilsætning af myresyre eller benzoesyre reducerer fermenteringstab.
Anbefalingerne for håndtering af fermenteringstab af aminosyrer er derfor følgende:
Ifølge chefforsker Else Vi
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her