bannerPos

USA skal lære om dansk håndtering af AFS

Redaktionen

16-05-2019 16:51

I den kommende uge besøger topfolk fra de amerikanske veterinærmyndigheder Danmark. Her skal de blandt andet høre om, hvordan Danmark håndterer truslen om afrikansk svinepest, og hvordan danske landmænd og myndighedernes gult kort-ordning har formået at holde antibiotikaforbruget blandt de laveste i Europa.

I spidsen for den amerikanske delegation er forbundsregeringens chief veterinary officer, Dr. Jack Shere. Tilbage i 2002 stod Shere i spidsen for bekæmpelsen af et stort udbrud af fjerkræsygdommen newcastle disease som ramte blandt andet Utah, Texas, New Mexico og Californien. 

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next