bannerPos

Veganere politianmeldt for ulovlig indtrængen i svinestalde

Det var i denne stald, at personer fra Veganerpartiet 11.maj trængte ind og optog en livevideo. Nu er ejendommen som konsekvens kommet i »betinget status« i SPF-sundhedssystemet.

Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
08-06-2019 08:00
Uden hensyntagen til smittebeskyttelse har personer fra Veganerpartiet optaget facebookvideoer fra svinestalde, som har til formål at skabe forargelse hos partiets tilhængere. De ulovlige indtrængninger bliver nu en sag for politiet.

Det bliver nu en sag for politiet, at aktivister fra Veganerpartiet – et parti der arbejder for at blive opstillingsberettiget til Folketinget - for lidt under en måned siden trængte ind i en svinestald ved Stubbekøbing på Falster.

Aktivisterne optog fra stalden en video, som blev bragt live på partiets Facebookside lørdag 11. maj klokken 16.59, hvor det bliver fortalt, at den har til formål at vise »hvordan det står til i den her industri«. Det er langt fra første gang, at Veganerpartiet har lagt en video på sin Facebookside efter at være trængt ind på svinebedrifter.

Bag politianmeldelsen på Falster står ejeren af stalden Jørgen Kjørup, der er bakket op af Landbrug & Fødevarer. Organisationen hjælper også aktuelt en landmand på Sjælland, der også har haft personer inde i sin stald for at filme.

Fra Erik Larsen, formand for L&F Svineproduktion lyder det:

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at man bryder loven og går ind i andres stalde. Vi gør jo alt for at holde en så høj sundhed i vores husdyrproduktion som muligt, og så bryder man bare ind uden at overholde de gængse beskyttelsesregler, som vi har. Det hverken vil eller skal vi fra erhvervets side finde os i.

- Hvis man er uenig i lovgivningen her til lands, så er det en politisk diskussion. Man laver ikke personlige overgreb på lovlydige familier og erhvervsdrivende.

 

Ingen kommentarer

På videoen, som Veganerpartiet har optaget fra Falster, optræder partiets stifter Henrik Vindfeldt. Han giver især udtryk for sin forargelse over en flok beskidte grise, hvor lidt plads de har, samt døde grise der står til afhentning i de grønne spande fra Daka.

Derudover understreger han sin pointe med, at der ingen mennesker er i nærheden af ejendommen. Ejendommen, de er gået ind på, har således ikke noget stuehus tilknyttet.

Effektivt Landbrug har talt med partistifter Henrik Vindfeldt, der dog ikke har meget at tilføje.

Hvorfor er I gået ind i stalden? Hvad skal I bruge det til?

- Jeg tror lige, at jeg vælger at lade være med at udtale mig i den her omgang, siger han.

Har du hørt, at du er blevet meldt til politiet?

- Nej, det har jeg ikke.

Så du har slet ingen kommentarer til det her?

- Nej ikke lige i den her omgang.

 

Stiftet sidste år

Veganerpartiet er et politisk parti, som blev stiftet sidste år af Henrik Vindfeldt og Michael Monberg. Partiet har ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet seneste opgørelse indsamlet 5.557 ud af de påkrævede 20.109 vælgererklæringer, som det kræver at blive opstillingsberettiget til et Folketingsvalg.

Partiet har gjort sig bemærket et par gange i den brede offentlighed sidste år. Det var Veganerpartiet og Henrik Vindfeldt, der lavede videoen med den snart forhenværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), hvor ministeren proklamerer, at han elsker bacon.

I efteråret sidste år har Veganerpartiet også gjort sig bemærket, da mange mente, at partiet kontroversielt på sin Facebook-side satte kødspisning, vold mod børn og pædofili i samme båd. Partiet afviste, at det var hensigten med opslaget, »men« lød det:

- For at redde dyr, er vi nødt til at flytte hovedfokus, og vi bliver nødt til at ruske op i danskerne for at vise dem, at dyrene er ofre, der lider hårdt i industrien, sagde Henrik Vindfeldt til Jyllands-Posten i oktober sidste år.

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.

Sima i nye klæder

Sima-udstillingen i Paris har ikke alene flyttet dato fra februar til november, men bliver også klædt i nye klæder fra 2020.

Lovende resultater med bæredygtig vandrensning

Virksomheden Envirolyte Technology står bag en naturlig vandrensningsløsning, der angiveligt viser positive resultater indenfor blandt andet tilvækst og fodereffektivitet i svineproduktionen.
Side 1 af 1634 (32666 artikler)Prev1234567163216331634Next