Det er stadig muligt at få finansieret stipladser gennem Danish Crown

Danish Crown gav i slutningen af november sidste år andelshaverne mulighed for at finansiere stipladser til slagtegrise gennem selskabet for 200 millioner kroner. Det har foreløbigt resulteret i kun 1.000 nye stipladser, så der er plads til mange flere.

Gode priser og en stor efterspørgsel på dansk svinekød fik i november 2019 Danish Crown til at åbne for muligheden for, at andelshavere kunne låne 650 kroner pr. nyetableret stiplads gennem virksomheden. Puljen har været åben i næsten et halvt år, og der er stadig penge i.

- Vi har desværre kun givet lånetilsagn på 1.000 stipladser indtil videre. Det kan virke overraskende lavt, men det er min klare opfattelse, at det her tilbud i flere sager har hjulpet til, at banken har taget den fulde finansiering på projektet, og det er mindst lige så godt. Men det er trods alt også et udtryk for, at der, som vi ser det, er for lidt gang i byggeriet af nye stalde, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør for Danish Crown Ejerservice.

Løbende dialog

Derfor håber han, at den kommende tilskudsordning fra staten kan være med til at skabe flere stipladser, og der er Danish Crown også klar til at hjælpe til.

- Vi har en løbende dialog med andelshavere, der arbejder med projekter, som skal finansieres. Derudover kan den nye tilskudsordning fra det offentlige være med til at stimulere noget aktivitet på byggeområdet, og der er vi naturligvis også klar i Danish Crown Ejerservice til at kigge på mulighederne sammen med andelshaverne, siger Nicolaj Nørgaard.

Går du med planer om at bygge stipladser, og vil du høre mere om Danish Crowns tilbud om finansiering, kan du kontakte din ejerkonsulent.

cab

Læs også