bannerPos

Staldbørsen nedlægges - men afløses

På forpagter.dk kan udlejer og lejer af svinestalde komme i kontakt med hinanden. Arkivfoto
24-03-2020 20:33

Har du ledige staldbygninger? Du kan tjene penge på dem og samtidig hjælpe kollegaer, som har brug for staldkapacitet. Det oplyser Seges Svineproduktion, der nu nedlægger »Staldbørsen« og gør opmærksom på en ny mulighed.

Seges Svineproduktion meddeler, at de nu nedlægger, »Børs for ledige svinestalde« - også kaldet Staldbørsen - som Seges Svineproduktion har stået bag i flere år.

Ifølge Seges afløses siden af »Forpagter.dk«. 

Der er masser af tomme stalde rundt omkring i landet, og ifølge Seges giver det kun god mening, at svineproducenter, som har pladsen, udlejer til nogen, der har brug for den.

Annoncerne på den hidtidige staldbørs vil forblive aktive indtil udgangen af april, men der kan ikke oprettes nye annoncer. Det er heller ikke muligt for Seges at flytte annoncen for nuværende brugere, idet oprettelse af en annonce på den nye side skal udføres af brugeren.

- Vi er kede af den ulejlighed du måtte have ved, at vi lukker Børs for ledige svinestalde, lyder det blandt andet fra Seges Svineproduktion.

Læs mere om ændringen via svineproduktion.dk.

cab

Mykotoksiner i ensilagen kan forårsage dødsfald

Konsulent fra analysefirmaet Alltech anbefaler analyse af græsensilagen for at undgår mykotoksiner i køernes foder.

Glæder sig over stærk dokumentation for potentialet i biogas

Formanden for Biogasbranchen hilser rapporter om potentialet for biogas i Danmark yderst velkomment.

Hveden er godt i gang

KWS og BASF har etableret en demonstrationsmark, hvor strategier for vækstregulering og svampesprøjtning vurderes på tværs af seks forskellige sorter.

Regnvåd februar sænker foderudbyttet

Grundet den store vandmængde i februar er der meget vinterhvede, der er ødelagt. Den kommende omsåning med vårbyg betyder større omkostninger og lavere foderudbytte.

De første køer kommer nu på græs

Selvom kalenderen først lige er rykket frem til april, er de første besætninger så småt ved at gøre klar til at lukke køerne på græs. Vinteren har været mild, hvilket mange stedet har givet et stort græslag. Udfordringen bliver nu at få græsset i bund, så snart markerne kan bære.

Fejlklassificering af vandløb er roden til meget ondt

I det følgende opridses roderiet, set fra læserbrevsskribentens side, omkring kriterierne for at klassificere et vandløb som »kunstigt« eller »stærkt modificeret«, hvilket er forudsætningen for en vedligeholdelse, der sikrer imod oversvømmelser.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.
Side 1 af 1812 (36228 artikler)Prev1234567181018111812Next