Slidt skulder er næsten som ny igen

En decemberdag sidste år startede Knud Anker Munch, Vildbjerg, med at spise naturligt kosttilskud. Skulderen gjorde konstant ondt, og han kunne ikke holde det ud mere. Et halvt år efter var skulderen som ny igen.

- I december sidste år voldte min skulder så store problemer, at jeg ikke kunne sove for det. Jeg kastede mig rundt i sengen og kunne ikke finde ro. Nogle gange forsøgte jeg at lade armen hænge ud over sengen, men så blev den jo kold, og jeg vågnede. Det var ikke til at holde ud. Jeg kunne ikke få armen op over hovedet uden, at det gjorde pokkers ondt.

Sådan fortæller Knud Anker Munch.

Han er født og opvokset på Bornholm og har siden 1995 boet ved Vildbjerg. Her er han i dag økologisk svineproducent.

Dårlig skulder i flere år

Knud Anker Munch startede egentlig med at producere frilandsgrise, men afsætningspriserne gjorde, at han i 2001 lagde om til konventionel produktion. Det kunne han dog ikke trives med, så i 2017 lagde han om til økologi.

-  I den konventionelle drift havde jeg omkring 1.000 søer indendørs, og i dag har jeg cirka 200 søer og feder mellem 4.000 og 5.000 grise op om året, siger Knud Anker.

Gennem mange af årene har skulderen rumsteret.

- Min skulder har været dårlig i mange år, og jeg har jo også brugt den meget, fordi jeg fodrer med håndkraft. Da jeg var barn, hjalp jeg meget til på min fars gård, blandt andet med at stakke hø, hvilket jo selvfølgelig også har slidt på skulderen, fortæller Knud Anker.

Kosttilskud hjalp

En decemberdag sidste år var det nok.

Knud Anker Munch havde læst en artikel om en landmand fra Varde med lignende skulderproblemer. Landmanden havde haft stor gavn af naturligt kosttilskud fra Sundhedsshoppen.

- Jeg var inde på Sundhedsshoppens hjemmeside og læste om produkterne, inden jeg henvendte mig til Kirsten. Jeg troede ikke helt på det. Men i dag – et år efter – har det vist sig, at det var det helt rigtige for mig, fortæller Knud Anker Munch.

Han gik i gang med tre produkter. Det ene var kollagen, som opbygger brusken i skulderen. Han fik også brun havtang og saft fra bark fra fyrretræer, da disse, ifølge Sundhedsshoppen, kan have en gunstig virkning på uro og ømhed.  

- Der gik dog lang tid, inden problemerne var helt væk, men det er svært at sætte dato på, idet bedringen jo kom stille og rolig, men efter et halvt år blev min skulder næsten som ny, smiler Knud Anker Munch.

- Jeg er i hvert fald glad for, at jeg lyttede til Kirsten, som ringede nogle gange og fulgte op på mig, for var jeg stoppet efter blot tre måneder, havde jeg nok ikke oplevet den effekt af produkterne, som jeg har fået, og derfor vil jeg rigtig gerne anbefale andre med lignende problemer at tage kontakt til Kirsten Bak Hansen fra Sundhedsshoppen, siger Knud Anker Munch, som i dag kører en turnus, således at han tager hvert produkt hver tredje dag.

Juletid

Kirsten Bak Hansen er indehaver af virksomheden Sundhedsshoppen:

- Mangler du en god ide til en julegave til en slidt person, som har alt – bortset fra et godt helbred? Så vil naturlige kosttilskudsprodukter, som jo gør noget godt for helbredet, være en oplagt mulighed. Dette kan være med til at give en bedre hverdag og livskvalitet som Knud Anker Munch jo har oplevet – samt mange andre landmand.

Læs også