Teateranmeldelse: Prinsen af Egypten: – En overdådig flot fortælling *****

Endnu engang præsterer Fredericia Teater en storslået forestilling. Denne gang Dreamworks The Prince of Egypt, eller Prinsen af Egypten.
 Philip LaZebnik har skrevet manuskriptet, hvor han gendigter på en af de mange spændende fortællinger fra biblen: Historien om Moses, der er af slavefamilie, men som spæd lægges i en vidjekurv på Nilen, findes, og opvokser hos dronning Tuya og Seti, Farao af Egypten, sammen med sin bror Ramses.
Moses beskytter og passer på Ramses, indtil Moses først må flygte ud i ørkenen for senere at blive landsforvist, inden han vender tilbage, og via Ramses får sit eget folk befriet af slaveriet.
Det handler om ønsket om frihed, traditioner, kultur, men også om troen på et bedre liv.
Forestillingen spiller i en periode på engelsk og siden på dansk. Ved verdenspremieren i Fredericia blev rollerne som Moses og Ramses overdådigt godt spillet af henholdsvis Diluckshan Jeyaratnam og Jason Gotay.
I den danske version spilles Ramses af Lars Mønsted, hovedrolleindehaver i Klokkeren fra Notre Dame. Genganger fra den forestilling er også Mads M. Nielsen, der nu spiller Ramses far, farao Seti.
Musikken, der rummer flere hits, blandt andre All I Ever Wanted og When You Believe, er sublimt og meget smukt komponeret og forfattet af Stephen Schwartz, hvis søn Scott Schwartz, har instrueret.
Fredericia Teater er stilsikker, men samtidig nyskabende med sit brug af ikke mindst lys, videoteknologi, lyd, og fantasifulde effekter: Fra pyramider, der toner frem bag ørkenstormens sand, til floden der farves rød som blod, til flugten gennem det røde hav.
Kort skrevet en fantastisk scenografi, der i bogstaveligste forstand rykker stolesæder.
Særligt imponerende er også de mange særdeles flot koreograferede og minutiøst gennemførte danseoptrin.
Spilleperiode i Fredericia frem til 10. juni, og igen i juni og juli 2019 på Det Kgl. Teaters Gamle scene.

 

Læs også