bannerPos

Tilskud til udvikling af kvægbedrifter og gartnerier

Redaktionen

14-09-2019 12:26

Den 1. oktober lancerer Landbrugsstyrelsen en ny miljøteknologiordning inden for kvæg og gartneri. Det kan give dine investeringer til udvikling af bedriften et solidt tilskud med på vejen.

Af teknologilisten fremgår det, at der blandt andet kan søges tilskud til brovægt, aktivitetsmålere, mælkemålingsudstyr, gylleforsuring, led-lys, frekvensstyret brøndvandskøling, frekvensstyret mælkepumpe og mælkeudskiller med bufferkapacitet.

Der kan også hentes tilskud til varmegenindvinding fra mælkekøling med og uden forkøling, robotradrensere og gps-systemer til montering på radrenser (gartneriafgrøder), m.m.

50 millioner

Landbrugsstyrelsen har sat 50 millioner kroner af i tilskud til ordningen, som løber frem til december 2020, hvis man vel og mærke ikke har bedt om projektforlængelse.

Ordningen indebærer et tilskud, som vil udgøre 40 procent af standardomkostningen for den eller de teknologier, der udgør projektet.

Projektperioden er på ét år med mulighed for ét års projektforlængelse. Inden for kvægområdet er der tre indsatsområder: Malkekvæg (reduktion af ammoniakemission), slagtekalve (reduktion af ammoniakemission) og kvæg (reduktion af energiforbruget).

Du skal blandt andet have en jordbrugsbedrift med et arbejdskraftbehov på 830 timer for at kunne modtage tilskud. Et andet krav er, at man ikke må påbegynde projektet, før ansøgningen er sendt afsted.

- Det er vigtigt at den, som søger om tilskuddet, også ejer investeringen og er ansvarlig for at gennemføre projektet. Det er dermed også denne person, som skal stå for de nødvendige tilladelser fra myndigheder, hvis dette er påkrævet, lyder det fra rådgivningsfirmaet KF Miljø.

Nyt skal være nyt

Derudover skal al teknologi og obligatoriske elementer, som er påkrævet, være købt som værende nye.

- Dette betyder, at investeringer, man gør sig under projektgennemførsel, ikke må være benyttet andetsteds, oplyser KF Miljø.

Ansøgningsperioden varer fra den 1. oktober til den 3. december.

mip

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next