God kvalitet i den første vinterbyg

Høj rumvægt og store kerner er noteret for den første vinterbyg, der kom ind over vejerboden hos Danish Agro i Nykøbing Falster. - Her på Lolland-Falster har vi ikke nået at få tørkeskade i kornmarkerne, fortæller Sie Bencard.

- Med det varme vejr nu og i de kommende dage rykker hele høsten en lille uges tid frem i forhold til vores hidtidige forventning, vurderer markedschef Sie Bencard fra Danish Agros afdeling på havnen i Nykøbing Falster. Fotos: Jørgen P. Jensen Sie Bencard har fingeren på pulsen for høsten på Sydhavsøerne fra hendes kontor på havnen i Nykøbing Falster.

Det har været en positiv oplevelse at få de første læs vinterbyg over vejerboden i Nykøbing Falster.

Det fortæller markedschef Sie Bencard fra Danish Agros afdeling på havnen i Nykøbing Falster torsdag middag.

- Vi har netop fået de første læs vinterbyg til foder ind, og rumvægten ligger på 66 hektokilo, hvor basis for foderbyg er 65. Og det er pæne, store kerner med et lidt lavere proteinindhold end normalt – foreløbig.

Hun hører også om pæne udbytter i de først høstede vinterbygmarker på Sydhavsøerne.

- Udbytter i græsfrø ligger jo rigtig fint, og det plejer at betyde, at udbytterne også i korn ligger pænt og lidt over middel, vurderer hun.

Godt med regn

Derfor forventer hun god kvalitet af ikke alene foderbyg, men også af konceptavl, maltbyg og fremavlskorn.

- Med det varme vejr nu og i de kommende dage rykker hele høsten en lille uges tid frem i forhold til vores hidtidige forventning.

- Vores tidligste vinterhvedesort, Chevignon, forventer vi at få ind allerede fra her sidst i juli.

Regnen i sidste weekend og byger de seneste dage har virkelig været velkommen i det østlige Danmark.

- Det giver god kernefyldning og hjælper både raps og sukkerroer rigtig meget. På det vestlige Sjælland har man imidlertid nået at få en ret omfattende tørkeskade. Det er heldigvis ikke tilfældet hernede på Lolland-Falster, slutter Sie Bencard.

Læs også