Det rette sprøjtetidspunkt i efteråret er afgørende

Selv om der er travlhed med såning af vintersæd, bør man huske at prioritere ukrudtssprøjtningen. – Timingen er altafgrørende for effekten, understerger Klaus Nielsen fra Bayer.

Planteavler Henrik Buck og Klaus Nielsen, Bayer bedømmer renheden af den nyhøstede engrapgræs. - Væselhale er desværre blevet en sand djævel. Når jeg spørger rundt, så bekræfter mange, at de ser væselhale næsten alle steder, siger Klaus Nielsen. Fotos: Jørgen P. Jensen Henrik Buck lægger al sit frø og en god del hvede på planlager. Såmaskinen er midlertidig parkeret for at passe det rette sprøjtetidspunkt. - Man bør tænke såning – sprøjtning – såning – sprøjtning – såning, fremfor at gøre såningen helt færdig før sprøjtning, påpeger Klaus Nielsen. - Jeg kan se mange gode fordele ved at dyrke pløjefrit. Men vi ser bare en tydelig sammenhæng med græsukrudt på vores nye forpagtninger, der har været dyrket pløjefrit. Her er Henrik Buck i mandags i gang med prøjning af en ny forpagtning.

Midt i en travl og måske lidt forsinket såperiode i efteråret kan det være fristende at skubbe ukrudtssprøjtningen i den nysåede vinterhvede lidt.

- Men har man kendskab til - eller måske blot mistanke - om græsukrudt i sine nye vinterhvedemarker er det er dårlige disponering, fastslår Klaus Nielsen fra Bayer.

- Timing er nemlig altafgørende for en effektfuld græsukrudtsbekæmpelse og man kommer overraskende let for sent.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også