Forhandler mærker travlhed i branchen

Både salgs- og værkstedsmæssigt har Ringe Maskinforretning stor aktivitet indenfor entreprenørmaskiner.

- Der er stor aktivitet indenfor entreprenørmaskinerne. Senest har vi ansat yderligere en servicemontør, fortæller Peter Sunne, sælger hos Ringe Maskinforretning. Arkivfoto

Ingen er vist i tvivl om, at alle i entreprenørbranchen har travlt, når man kører i landskabet og for den sags skyld i byerne. Der bygges nærmest overalt, motorvejen udvides, kloakker renoveres, fibernet graves i jorden og også landmændene reparerer eller lægger nye dræn. Tilmed har den milde vinter – indtil videre – gjort, at jordarbejdet på ingen måder har måtte indstilles.

Dette store aktivitetsniveau afspejler sig også i leverandørleddet.

- Senest har vi udvidet med endnu en servicemontør, så vi nu har fem servicebiler kørende til den travle entreprenørbranche, fortæller Peter Sunne, som står for salget af entreprenørmaskiner hos Ringe Maskinforretning.

Gravemaskiner afløser rendegravere

Ringe Maskinforretning tilbyder hele programmet indenfor Case Construction, lige fra minilæssere til gravemaskiner op til 40 tons, som forhandler på hele Fyn. Desuden forhandles blandt andet VM Loader knækstyrede minilæssere.

- Vi har både entreprenører, maskinstationer og landmænd som kunder, og når det glæder landbruget, ser vi, at de større brug lader 8-9 tons gravemaskiner i stigende grad afløse rendegraveren. De er nemmere at køre og komme rundt med på markerne, når der skal drænes eller løses andre arbejde- og anlægsarbejder.

Peter Sunne peger på, at kunderne generelt efterspørger mere udstyr på maskinerne, blandt andet laser- og gps-styring, samt eksempelvis rotering af graveskovl.

Døgnvagt

Travlheden bevirker endvidere, at maskinerne kører langt flere timer. Derfor har Ringe Maskinforretning vagtordning, så en servicebil kan rykke ud, uanset tidspunkt på døgnet.

- Blandt andet har vi aftale med Danish Agro (ejer af Ringe Maskinforretning, red.) om service på læssemaskinerne på havnene. De skal i sagens natur køre for enhver pris, når et skib skal læsses eller losses.

Men også flere entreprenører, blandt andet ved de større vejanlæg, arbejder i de sene timer og i weekender, påpeger Peter Sunne.

Må igen undvære åbent hus

Der er normalt kryds i kalenderen ved den første lørdag i februar hos mange landmænd, maskinstationsfolk og entreprenører og deres folk. Her skal man til åbent hus hos Ringe Maskinforretning.

Heller ikke i år bliver der lejlighed til at se på maskinnyheder, sparke dæk og møde kolleger i maskinforretningens stopfyldte værksted og butik – og smage de veltilberedte ristede pølser med brød og fadøl.

- Med den fortsatte corona-situation må vi desværre aflyse nu for andet år i træk, beklager salgskonsulent Søren Bollesen, som derved må skuffe de omkring 1.500 besøgende, som år efter år valfarter til Ringe Maskinforretning denne første lørdag i februar.

- Det håber vi på forståelse for, selv om vi ved, at man netop her i coronatiden savner mange at kunne komme ud og mødes med andre i branchen.

I stedet har maskinforretningen samlet en række gode tilbud på landbrugs- og entreprenørmaskiner sammen med slagtilbud fra butikken. Også naturligvis er man altid velkommen i forretningen, understreges det fra salgskonsulenten.

Læs også