Valgte mobiltørreri til kernemajs og hestebønner

- Turbodan mobiltørreriet er effektivt i våde afgrøder, så vi kan begynde at høste tidligere om formiddagen og fortsætte til længere ud på aftenen, siger den vestsjællandske maskinstationsmand Joakim Gangergaard.

Når den nedtørrede afgrøde i Turbodan-mobiltørreriet skal tippes af i en fart, kan hele bagklappen åbnes op. Foretrækkes en langsommere tømning, kan det foregå via denne lille tømme-åbning i bagklappen. Vil man tage en kornprøve ud fra Turbodan-mobiltørreriet til analyse, gøres det let ved at dreje på det lille håndtag på siden af tørreriet, som Joakim Gangergaard viser. Kornprøven kommer nedenud af den gule bjælke og kan opsamles her. Turbodan TD-25 mobiltørreriet kan rumme 32 kubikmeter, hvilket svarer til 25 tons i hvede. Tørretemperaturen kan komme op på 120 grader. Den pto-drevne blæser giver 35.000 kubikmeter luft i timen, som blæses op igennem afgrøden via de 1,5 millimeter store huller i tørrebunden.

Da Gangergaardens Maskinstation A/S under sidste års høst valgte at investere i et fabriksnyt, traktordrevet Turbodan TD-25 mobiltørreri, der kan rumme 32 kubikmeter, var det først og fremmest til at tørre kernemajs.

Udover det markarbejde, der udføres for andre, driver maskinstationen, der ligger ved Løve nord for Slagelse, selv 1.200 hektar. I år skal der dyrkes kernemajs i 90 hektar.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også