Mælkeproducent: - Jeg mistede for mange køer

For Brian Husted Nielsen var der en mærkbar ændring at se hos køerne, da han begyndte at anvende toksinbinder i foderet.

Hos både Vestjyllands Andel og DSM oplever man en øget forekomst af mykotoksiner. Og her er det, at vejret kan spille ind som en medvirkende faktor.

Det Brian Husted Nielsen blandt andet har oplevet, siden han juni tog den første sæk Mycofix i brug, er, at køerne er blevet mere stabile, og at deres gødning blev mere ens, hvor den førhen varierede meget i konsistens. Her tager han en snak med Tyler Turner, DSM og Jakob Brink Kaisen, Vestjylland Andel om nogle af de udfordringer, han oplevede i besætningen. Brian Husted Nielsen tilsætter dagligt 15 gram Mycofix pr. ko til fuldfoderblandingen – til at begynde med gav han 30 gram, men er nu nede på en forebyggende mængde. De mykotoksiner, der skaber problemer i stalden hos køerne, stammer ofte fra marken. Her tager Brian Husted Nielsen og Jakob Brink Kaisen fra Vestjyllands Andel en status på én af bedriftens majsmarker. Brian Husted Nielsen oplevede, at han måtte sætte for mange køer ud på grund af stofskiftelidelser – da det var på sit højeste var udsætterprocenten over 50.

Brian Husted Nielsen oplevede, at hans køer i besætningen på »Fattiggården« vest for Viborg ikke rigtig trivedes, og at han simpelthen måtte sende for mange til slagtning.

- Vi har altid kørt med en høj andel indkøbt foder og en høj ydelse, fortæller Brian Husted Nielsen.

Der blev anvendt 60 procent indkøbt foder og 40 procent grovfoder på bedriften.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også