Nye kædesave og ny serie af klatreudstyr til træplejere

Ved udgangen af 2022 udvider Husqvarna sit sortiment med et nyt udvalg af klatreudstyr, der er designet til træplejere og andre fagfolk inden for træpleje, og i 2023 lanceres to nye benzindrevne 40 cc-kædesave.

Det nye klatreudstyr fra Husqvarna har til formål at forbedre klatring og rigning, mens der arbejdes med en kædesav, og det omfatter en klatresele og reb, der er designet i samarbejde med Teufelberger, som er verdensførende inden for klatreudstyr.

Husqvarna har også skabt en ny opbevaringstaske, der gør det nemt at organisere og tage udstyret med, hvor der er brug for det. Sammen vil disse nye produkter forenkle livet for træplejere og fagfolk inden for træpleje, når der arbejdes med kædesave.

Husqvarna 540 XP Mark III er en helt ny benzindrevet kædesav med baghåndtag. Den er udviklet til arborister og fagfolk inden for træpleje, der foretrækker denne frem for save med tophåndtag, for eksempel når der arbejdes fra en mobillift, men også til alle, der ønsker en professionel kædesav, når der arbejdes med lettere skovarbejde og læhegn som for eksempel udtynding.

Skov og læhegnsklipning

Husqvarna T540 XP Mark III er en pålidelig sav med høj manøvredygtighed og masser af kraft til fældning af sektioner og til at skære tykke grene. Takket være en helt ny motor giver saven stor skærekapacitet og gør det muligt for brugerne at udføre mere arbejde på kortere tid. Samtidig er vægten lav, så der opnås et højt effekt/vægt-forhold.

Som supplement til versionen med tophåndtag har Husqvarna også lanceret Husqvarna 540 XP Mark III – en helt ny kædesav med baghåndtag, der er designet til brug på jorden og lettere skovarbejde og læhegnsklipning. Ligesom den tilsvarende model med tophåndtag er den almindelige model let og nem at bære, når man arbejder. Det gør den til en ideel sav til alle, der fælder og udtynder mindre træer.

Savene leveres med et brugercentreret design og høj manøvredygtighed, hvilket gør dem nemme og ergonomiske at bruge, når der klatres op og arbejdes i et træ. Begge save er desuden udstyret med luftindsprøjtning, som forhindrer, at luftfilteret tilstoppes. Dette forbedrer pålideligheden yderligere og minimerer den tid, brugerne skal bruge på at vedligeholde deres save.

Klatreudstyr til arborister og træplejere

Det nye klatreudstyr fra Husqvarna består af en klatresele, der er designet til klatrende arborister og professionelle træplejere, der tilbringer mange timer i træerne og er på udkig efter en alsidig, justerbar, robust og meget komfortabel sele.

Selen giver mobilitet og komfort i verdensklasse og hjælper samtidig med at reducere risikoen for skader og fysisk belastning, når du arbejder i træer i længere tid. En lang række indstillinger gør det muligt for klatrere at tilpasse selen til forskellige klatretyper og -opgaver.

Som supplement til selen kan Husqvarna nu også tilbyde to sæt klatrereb af høj kvalitet, der er godkendt i henhold til både CE- og ANSI-standarder. De er alsidige til forskellige rebteknikker og nemme at bruge under både op- og nedstigning.

Ud over reb og sele indeholder den nye serie også en kædesavsstrop med en støddæmpende funktion, der reducerer påvirkningen, hvis kædesaven bliver fanget i en faldende gren eller andre genstande. Serien omfatter også en slynge, en sikkerhedsline til arbejdspositionering, rigningsreb, en friktionssparer og ekstra karabinhager.

Læs også