Hydraulisk klapbart underkørselsværn fra Krampe

Krampe Fahrzeugbau er kendt for sine tipvogne og innovative koncepter. Nu lancerer den tyske vognproducent et hydraulisk underkørselsværn for at gøre det endnu nemmere at anvende vognene til en række formål.

Det første eksemplar blev bygget til en specifik kunde, der arbejder med kartofler, men da Krampe er sikker på, at mange andre vil få glæde af det nye system, har man nu taget det hydrauliske underkørselsværn med som en generel option.

Underkørselsværn er i de fleste tilfælde en lovgivningsbestemt sikkerhedsanordning, men kan i praksis være i vejen, når der f.eks. skal bakkes til læsseelevatorer eller ind til ensilagestakke, roekuler eller kartoffelmiler. Her vil et fast underkørselsværn nemt være i vejen og måske blive bøjet – og når man kører væk, slæber man måske ovenikøbet noget materiale med up på vejen på grund af et fast underkørselsværn.

Med det nye hydrauliske opklapbare underkørselsværn fra Krampe kan underkørselsværnet svinges opad under vognkassen og er således ikke i vejen under aflæsningsopgaver, og der er ikke risiko for, at man slæber kartofler, roer, græs eller andre afgrøder med væk efter aflæsning.

Da det nye underkørselsværn desuden har lygter påmonteret, drejer de også opad og bevæger sig ud af farezonen under aflæsning. Når aflæsningen er gennemført, klappes underkørselsværnet ned hydraulisk, og sikkerheden er igen i top under kørsel på offentlig vej.

I praksis giver den nye feature chaufføren mulighed for at hæve underkørselsværnet fra kabinen, hvilket eliminerer behovet for at bevæge sig ud og ind ad kabinen. Det er altid behageligt, og især når vejret ikke viser sig fra sin pæneste side i efterårsperioden.

Det nye hydrauliske underkørselsværn flugter ifølge Kenneth Brønner fra Krampe i lige linje med en af Krampes overordnede målsætninger.

- Det skal være nemt, komfortabelt og sikkert at arbejde med en Krampe-vogn – og det er det hydrauliske underkørselsværn et godt eksempel på, siger han og tilføjer, at de nye underkørselsværn selvfølgelig er omfattet af EU-typegodkendelserne af Krampes vogne.

Læs også