Ny såmaskine fra Multiva

Finske Multiva introducerer en komplet ny serie af bugserede pneumatiske såmaskiner til professionelle landbrug.

Først lanceres en seks-meters model, eCerex 600. Den nye såmaskine øger kapaciteten og fleksibiliteten samt det agronomiske resultat i marken. eCerex 600 er det rette valg for kunder som søger en såmaskine til pløjefri dyrkning eller traditionel jordbearbejdning.

Den internationale lancering af eCerex 600 finder sted på Agritechnica 2023, mens den fulde lancering først forventes i slutningen af 2024.

eCerex 600 repræsenterer en ny stil fra Multiva. Tanken er standardudstyret med to integrerede tanke, en tank til gødning og en tank til frø.

Yderligere, da tilbydes op til to ekstra tanke. En integreret frøsåkasse kan monteres. Denne kan naturligvis anvendes ved såning af græsfrø mv. på hver anden række eller alternativt til startgødning som blandes med korn i luftsstrømmen fra korntanken.

Totalvolumen på hovedtanken er 6500 liter og volumen på den integrerede frøsåkasse er 450 liter. Den nye såmaskine er udviklet til krævende forhold med store udsædsmængder, selv udsåning af større mængder økologisk gødning er muligt. Multiva eCerex 600 er udstyret med det brugervenlige og intelligente SeedPilot AIR ISOBUS styresystem.

Såmaskinen er enkel at anvende i marken, da frontredskaber og såskær kan arbejde synkront når maskinen hæves eller sænkes. I SeedPilot softwaren kan de ønskede sekvenser aktiveres efter brugerens behov.

Sådybden kan justeres individuelt for hvert såskær. Dette gøres enkelt uden brug af værktøj og direkte med et fjederbelastet håndtag på hver såskær. Sådybden kan justeres i intervaller af fem millimeter. Såskærets store diameter og angrebsvinkel samt hjulmonteringen bidrager også til et lavt trækkraftsbehov, hvilket sikrer en god driftsøkonomi.

En frontpakker med stor dækmontering tilbydes som ekstraudstyr. Frontpakkeren sikrer pakning af jorden, specielt gavnligt på lettere jorder eller under nedbørsfattige forhold. Et discredskab med store Ø460mm discs tilbydes også.

Læs også