Vestjysk maskinstation opgraderer maskinparken

Hostrup Maskinstation og Entreprenør, beliggende mellem Esbjerg og Varde, har til den kommende sæson opgraderet maskinparken med køb af to Pöttinger Jumbo 7400 snittervogne.

Jumbo 7400-snittervognene, som har et rumindhold på 42 kubikmeter og er udstyret med 45 knive samt en teoretisk snitlængde på 34 mm, er blandt de snittervogne på markedet med den nærmest korteste snitlængde.

- Vi havde to ældre frakørselsvogne, som trængte til udskiftning, hvilket var en af hovedårsagerne til investeringen i de to nye snittervogne, udtaler Michael Andersen, ejer af Hostrup Maskinstation og Entreprenør.

Da Varde Maskinstation besluttede at lukke i starten af året 2024, fik den vestjyske maskinstationsejer ideen om ikke kun at optimere maskinparken, men også muligheden for at udvide forretningen med to nye Pöttinger Jumbo 7400-snittervogne.

- Med investeringen i de to nye snittervogne kan vi nu også tilbyde vores kunder at udføre græssnitningsopgaver. Og med kombinationen af frakørselsvogn til vores selvkørende finsnitter ser vi store muligheder for at udnytte vognene i den daglige drift, slutter Michael Andersen.

Snittervogne vinder frem igen

- Vi oplever en stor efterspørgsel på snittervogne, der vinder frem igen. Det skyldes blandt andet ændrede regler for brugen af majshelsæd i biogasanlæg, forklarer Lars Andreasen, administrerende direktør for Pöttinger Scandinavia, og fortsætter:

- Den meget korte snitlængde, helt ned til 25 mm, som nu tilbydes i vores snittervogne, har uden tvivl øget interessen her i Danmark.

Historien om snittervogne og Pöttinger strækker sig mange år tilbage og er et kendetegn for den østrigske maskinproducent. I 1960 producerede Pöttinger den første snittervogn og har siden været markedsledende og en pioner inden for dette område på verdensplan. Med et produktsortiment på over 150 forskellige modeller er udvalget stort for dem, der ønsker en snittervogn fra den østrigske producent.

I Vestjylland var der også kendskab til Pöttinger før den seneste investering. Hostrup Maskinstation og Entreprenør har allerede Pöttinger-maskiner i deres maskinpark, herunder et Novacat-butterflyskårlæggersæt samt to kombinerede Impress-rundballepressere med indpakker, hvoraf den ene er ny til den kommende sæson.

Læs også