bannerPos

Alarmanalyse og sikring mod driftsforstyrrelser

Fremtidens styresystemer fra Skiold er Windows-baserede løsninger med intuitiv betjening.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
15-05-2020 21:10
Med Skiolds nye styresystemer kan man, afhængigt af anlæggets udstyr og styresystem, fortælle præcist hvilken maskine, motor, føler, omdrejningsvagt, positionsswitch etc., der forårsager hver enkelt alarm.

Grisen skal have det rigtige foder på det rigtige tidspunkt – hver dag. Dette kræver driftssikre anlæg – hver dag.

- Men ingen anlæg kører 365 dage - år efter år - uden nedbrud eller utilsigtede driftsstop på grund manglende overvågning og vedligehold, fastslår Kurt Henriksen, der er ansvarlig for salget af anlæg til svinesektoren på det danske og asiatiske marked hos Skiold.

Han forklarer, at historisk set har de fleste anlægstyper og kontrolsystemer kun kunne fortælle, at anlægget er gået i alarm og står stille.

– De mere avancerede anlæg har kunnet give et hint om, hvilken type alarm der var tale om - og måske endda hvor man skulle lede efter fejlen.

Præcise alarmer

Med Skiolds nye styresystemer kan man, afhængigt af anlæggets udstyr og styresystem, fortælle præcist hvilken maskine, motor, føler, omdrejningsvagt, positionsswitch etc., der forårsager hver enkelt alarm.

- Dette gør det hurtigere at finde og udbedre fejlen og sikre mod langvarige driftsstop, pointerer Kurt Henriksen.

Systemets alarmanalyse opsamler og sorterer alle alarmerne og giver, ved hjælp af simple grafer og »lagkage-grafik« et overblik over, hvilke problemer anlægget har.

Salgschefen pointerer, at på en bedrift vil der ofte være mange medarbejdere, der over en periode betjener og afhjælper alarmer.

- Og det kan derfor være svært at få et overblik, der viser, om det f.eks. er en enkelt maskine, der ofte giver problemer, eller det er en råvare, der ofte danner bro i en silo eller i et påslag.

- Finder man f.eks. ud af, at der har været 15 alarmer på en måned, fordi der er en mineralblanding, som hænger i et påslag – så kunne det måske være en god ide at installere et omrøresystem i påslaget, råder Kurt Henriksen.

Forebyggende service

Alarmanalyser giver også en god pejling i forhold til, hvor ofte eller hvornår det er tid til at udføre et forebyggende service på anlægget.

- Som noget helt nyt tilbyder vis hos Skiold nu at sørge for backup af data fra mølleri- eller fodringsanlæg, således man hurtigt kan komme i drift, hvis det værste skulle ske og alle indtastede data om anlæg og grise forsvinder, nævner Kurt Henriksen.

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next