bannerPos

Bedre faringer med nyt overgangsfoder

Svineproducent Tony Strandholdt fortæller, at han altid har været af den holdning, at der skal fodres med gode, stabile standardblandinger, og at han normalt aldrig siger ja til »mirakelmidler«. Nu har han så alligevel takket ja til at bruge et overgangsfoder fra Vestjyllands Andel, og det med en positiv effekt, der kan ses. Fotos: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
16-10-2020 21:02
- Vi ser nu en tendens til, at antallet af dødfødte grise falder, og det eneste nye tiltag er, at vi er begyndt at tildele et overgangsfoder til søer fra Vestjyllands Andel, fortæller svineproducent Tony Strandholdt.

Soholdet på Davidsgaarden i Gislev på Østfyn omfatter en besætning på 700 søer med smågrise op til 30 kg samt produktion af 3.000 slagtesvin. Bortset fra et influenzaudbrud i foråret er der tale om en besætning, der rent sundhedsmæssigt fungerer godt. Kun ét af produktionsresultaterne er blevet ved med at skinne i øjnene, og det er antal dødfødte grise pr. kuld, der udfordrer i soholdet.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next