bannerPos

Så ikke vinterbyg før jordtemperaturen er under 15 grader

Et eksempel fra Djursland, som viser hybridsorten Bazooka til venstre og en toradet sort til højre på samme jordtype (JB 3-5) og fra samme bedrift. Hybriden er sået den 5. september med 130 planter/m2 og den toradede sort er sået 16. september med 270 planter/m2. Et stærkere rodnet og den ekstra vitalitet overfor stress giver forskellen. Der blev høstet et merudbytte på 1,0 tons pr. hektar i marken til venstre. Foto: Syngenta

Jørgen P. Jensen

Journalist (Planter og udland)
12-08-2018 09:30
Vinterbyggen risikerer at blive for tæt og kan give slappe planter. - I 2016 oplevede vi en ekstrem høj jordtemperatur langt inde i september - en situation vi nemt kan stå overfor igen, påpeger Syngenta.

Den ekstreme sommer og tilsvarende høst dækker over store lokale variationer i høstudbytter, hvor der i vinterbyg er der høstet mellem 2,5-8,0 tons pr. hektar.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.
Side 1 af 1607 (32122 artikler)Prev1234567160516061607Next