Fra tegning til færdig svinestald

Hos bygge- og entrprenørfirmaet Hansen & Larsen i Dejbjerg ved Skjern har man stor erfaring med landbrugsbyggerier – ikke mindst svinestalde, hvor man i øjeblikket er i fuld gang med flere forskellige staldbyggerier

Hansen & Larsen står opførelsen af et større svinestaldprojekt i Ølstrup nær Ringkøbing i Vestjylland, der efter planen skal være klar sidst på efteråret. Privatfoto
Hansen & Larsen står opførelsen af et større svinestaldprojekt i Ølstrup nær Ringkøbing i Vestjylland, der efter planen skal være klar sidst på efteråret. Privatfoto

Tekst: John Ankersen

SVINESTALDE Med over 50 års erfaring kan bygge- og entreprenørfirmaet Hansen & Larsen i Dejbjerg ved Skjern med rette kalde sig en etableret virksomhed med ekspertise indenfor landbrugsbyggeri – ikke mindst staldbygninger.

Inden for svinestalde har Hansen & Larsen flere igangværende byggeprojekter. Et af de større projekter er ved den lille vestjyske by Ølstrup nær Ringkøbing, hvor man for samme kunde er ved at bygge en 9.300 m2 smågrisestald og et 13.000 m2 so-projekt med en full-line stald.

Ved Lønborg – ligeledes i det vestjyske er man i gang med et 6.000 m2 svinestaldprojekt fordelt på en farestald og en løbe/drægtighedsafdeling.

Mange svinestalde

Og hos Hansen & Larsen er man glad for den gode aktivitet indenfor byggeri af svinestalde for tiden:

-  Det har jo nok noget med det gode svinepriser at gøre, forklarer medejer og anden generation i Hansen & Larsen, Karsten Larsen, der tilføjer at man i virksomheden står for tegninger, planlægning og opførelse af råbygningerne, mens landmanden selv sammen med staldinventarfirmaer står for indretningen.  

Han understreger samtidig, at der er er en tæt kontakt til den enkelte landmand under hele processen.

Landbrug i hele Jylland

Hansen & Larsen blev stiftet tilbage i 1968 af Holger Larsen og vennen Niels Karl Hansen.

 I 2003 blev et generationsskifte indledt og sønnen Karsten Larsen og datteren og svigersønnen Dorte og Brian Meldgaard, samt entrepriseleder Flemming Nissen blev optaget i ejerkredsen – sidstnævnte udtrådte af virksomheden igen i 2016.

Hansen & Larsen har i dag 100 ansatte og beskæftiger sig foruden landbrugsbyggeri, også med erhvervs- og industribyggeri.

Inden for landbrugsbyggeri opererer Hansen & Larsen i hele Jylland. Se mere på www.hansenlarsen.dk.

Læs også

Næringsstoffer skal være tilgængelige allerede ved vækststart
Gylle ved etablering af vårafgrøder
Placeret gødning ved såning af vårsæd er fremragende
Brug mere såsæd i år end normalt
Ny cutter klarer rundballerne
Fokus på fodring af poltene er til gavn for hele soholdet