bannerPos

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

- Efter genopbygningen har blanderen på alle måder holdt mindst lige så godt som en fabriksny, fortæller Henrik Pedersen, der har 300 årskøer plus hundyropdræt. Foto: Erik Kjærgaard Christensen

Redaktionen

17-08-2019 14:40
En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

- Jeg kan meget varmt anbefale andre den her løsning.

Der er ingen tvivl i stemmen hos Henrik Pedersen, der for fem år siden valgte at investere i en genopbygget Hoegild Edition Feeder VM38 vertikalblander fra Hoegild ApS’.

Den 38 kubikmeter store blander har tre blandesnegle samt triple hjulmontering.

Henrik Pedersen driver Oksbjerg Agro A/S ved Tim i Vestjylland med 300 årskøer plus hundyropdræt. Han var blandt de første, som valgte en blander, der var genopbygget efter Hoegild’s dengang nyudviklede Edition genopbygningskoncept.

I Henrik Pedersens tilfælde var det hans egen syv år gamle og udslidte fuldfoderblander, der blev genopbygget i stedet for at blive byttet væk for en anden genopbygget blander. 

Har holdt som en ny

- Efter genopbygningen har blanderen på alle måder holdt mindst lige så godt som en fabriksny. Kun reduktionsgearet måtte udskiftes for et par år siden, fortæller den vestjyske mælkeproducent.

 - Det oprindelige reduktionsgear havde kørt i 10 år, og vi blander meget i vores fuldfoder. Derfor var der ikke noget at sige til, at det var slidt op. Udskiftningen af reduktionsgearet kostede os ikke noget, da det var omfattet af den 3-års garanti, der følger med Hoegild’s serviceabonnement, forklarer Henrik Pedersen.

- Vi fik skiftet halvdelen af knivene ved det seneste årlige serviceeftersyn, og vi skal nok have skiftet resten næste gang. Ellers har vi ikke haft omkostninger på blanderen. Service og olieskift er inkluderet i serviceabonnementet, fortæller han.

Blander meget bedre

- I forbindelse med genopbygningen af blanderen fik jeg den udstyret med Hoegild’s QuickFlow blandesnegle. Derfor blander den nu meget bedre, end den gjorde som fabriksny, siger Henrik Pedersen.

Han fortæller videre, at hans genopbyggede fuldfoderblander holder meget bedre i lakken, end den gjorde som fabriksny.

- Bliver den vasket, fremstår den praktisk talt som ny, siger han.

Udover, at en genopbygget Hoegild Edition fuldfoderblander i praksis holder lige så godt som en fabriksny, peger Henrik Pedersen på den væsentlige faktor, at blanderen er betydeligt billigere i anskaffelse end en tilsvarende fabriksny.

Han finder i øvrigt Hoegild’s genopbygningskoncept tiltalende, fordi der spares masser af ressourcer, da store dele af en brugt fuldfoderblander kan genanvendes uden problemer.

l-l

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next