bannerPos

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

- Efter genopbygningen har blanderen på alle måder holdt mindst lige så godt som en fabriksny, fortæller Henrik Pedersen, der har 300 årskøer plus hundyropdræt. Foto: Erik Kjærgaard Christensen
En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

- Jeg kan meget varmt anbefale andre den her løsning.

Der er ingen tvivl i stemmen hos Henrik Pedersen, der for fem år siden valgte at investere i en genopbygget Hoegild Edition Feeder VM38 vertikalblander fra Hoegild ApS’.

Den 38 kubikmeter store blander har tre blandesnegle samt triple hjulmontering.

Henrik Pedersen driver Oksbjerg Agro A/S ved Tim i Vestjylland med 300 årskøer plus hundyropdræt. Han var blandt de første, som valgte en blander, der var genopbygget efter Hoegild’s dengang nyudviklede Edition genopbygningskoncept.

I Henrik Pedersens tilfælde var det hans egen syv år gamle og udslidte fuldfoderblander, der blev genopbygget i stedet for at blive byttet væk for en anden genopbygget blander. 

Har holdt som en ny

- Efter genopbygningen har blanderen på alle måder holdt mindst lige så godt som en fabriksny. Kun reduktionsgearet måtte udskiftes for et par år siden, fortæller den vestjyske mælkeproducent.

 - Det oprindelige reduktionsgear havde kørt i 10 år, og vi blander meget i vores fuldfoder. Derfor var der ikke noget at sige til, at det var slidt op. Udskiftningen af reduktionsgearet kostede os ikke noget, da det var omfattet af den 3-års garanti, der følger med Hoegild’s serviceabonnement, forklarer Henrik Pedersen.

- Vi fik skiftet halvdelen af knivene ved det seneste årlige serviceeftersyn, og vi skal nok have skiftet resten næste gang. Ellers har vi ikke haft omkostninger på blanderen. Service og olieskift er inkluderet i serviceabonnementet, fortæller han.

Blander meget bedre

- I forbindelse med genopbygningen af blanderen fik jeg den udstyret med Hoegild’s QuickFlow blandesnegle. Derfor blander den nu meget bedre, end den gjorde som fabriksny, siger Henrik Pedersen.

Han fortæller videre, at hans genopbyggede fuldfoderblander holder meget bedre i lakken, end den gjorde som fabriksny.

- Bliver den vasket, fremstår den praktisk talt som ny, siger han.

Udover, at en genopbygget Hoegild Edition fuldfoderblander i praksis holder lige så godt som en fabriksny, peger Henrik Pedersen på den væsentlige faktor, at blanderen er betydeligt billigere i anskaffelse end en tilsvarende fabriksny.

Han finder i øvrigt Hoegild’s genopbygningskoncept tiltalende, fordi der spares masser af ressourcer, da store dele af en brugt fuldfoderblander kan genanvendes uden problemer.

l-l

Flere beslutningstagere på HL19 end nogensinde før

Der var 10.663 unikke besøgende på Have & Landskab 2019, og af dem var 41 procent beslutningstagere i deres egen organisation. Det viser besøgsstatistikken fra arrangementet, der netop er blevet offentliggjort.

Lovende prognoser for indtjeningen

De næste år kan ifølge en prognose fra Patriotisk Selskab byde på høj indtjening i store dele af dansk landbrug. Men der kommer en hverdag igen. Tænk din strategi grundigt igennem, lyder rådet fra rådgivningsselskabet.

En personalehåndbog forebygger konflikter og tvivl

Det giver ro og tryghed blandt medarbejderne i dagligdagen, når der fra starten er klarhed over arbejdsvilkårene. Det kan en personalehåndbog være med til at give.

Tyske myndigheder lukker for kvægtransporter gennem Rusland

En kontrol af tyske kvægtransporter gennem Rusland har afsløret omfattende brud på reglerne om dyrevelfærd, hvilket har fået tyske myndigheder til at stoppe godkendelser af transporter på den rute. Dyrenes Beskyttelse har nu rettet henvendelse til danske myndigheder.

Medie: Staten vil øge grønne landbrugsinvesteringer

Staten er klar til at investere flere penge i blandt andet biogas via Innovationsfonden, skriver Berlingske.
Side 1 af 1698 (33941 artikler)Prev1234567169616971698Next