bannerPos

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

- Efter genopbygningen har blanderen på alle måder holdt mindst lige så godt som en fabriksny, fortæller Henrik Pedersen, der har 300 årskøer plus hundyropdræt. Foto: Erik Kjærgaard Christensen
17-08-2019 14:40
En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

- Jeg kan meget varmt anbefale andre den her løsning.

Der er ingen tvivl i stemmen hos Henrik Pedersen, der for fem år siden valgte at investere i en genopbygget Hoegild Edition Feeder VM38 vertikalblander fra Hoegild ApS’.

Den 38 kubikmeter store blander har tre blandesnegle samt triple hjulmontering.

Henrik Pedersen driver Oksbjerg Agro A/S ved Tim i Vestjylland med 300 årskøer plus hundyropdræt. Han var blandt de første, som valgte en blander, der var genopbygget efter Hoegild’s dengang nyudviklede Edition genopbygningskoncept.

I Henrik Pedersens tilfælde var det hans egen syv år gamle og udslidte fuldfoderblander, der blev genopbygget i stedet for at blive byttet væk for en anden genopbygget blander. 

Har holdt som en ny

- Efter genopbygningen har blanderen på alle måder holdt mindst lige så godt som en fabriksny. Kun reduktionsgearet måtte udskiftes for et par år siden, fortæller den vestjyske mælkeproducent.

 - Det oprindelige reduktionsgear havde kørt i 10 år, og vi blander meget i vores fuldfoder. Derfor var der ikke noget at sige til, at det var slidt op. Udskiftningen af reduktionsgearet kostede os ikke noget, da det var omfattet af den 3-års garanti, der følger med Hoegild’s serviceabonnement, forklarer Henrik Pedersen.

- Vi fik skiftet halvdelen af knivene ved det seneste årlige serviceeftersyn, og vi skal nok have skiftet resten næste gang. Ellers har vi ikke haft omkostninger på blanderen. Service og olieskift er inkluderet i serviceabonnementet, fortæller han.

Blander meget bedre

- I forbindelse med genopbygningen af blanderen fik jeg den udstyret med Hoegild’s QuickFlow blandesnegle. Derfor blander den nu meget bedre, end den gjorde som fabriksny, siger Henrik Pedersen.

Han fortæller videre, at hans genopbyggede fuldfoderblander holder meget bedre i lakken, end den gjorde som fabriksny.

- Bliver den vasket, fremstår den praktisk talt som ny, siger han.

Udover, at en genopbygget Hoegild Edition fuldfoderblander i praksis holder lige så godt som en fabriksny, peger Henrik Pedersen på den væsentlige faktor, at blanderen er betydeligt billigere i anskaffelse end en tilsvarende fabriksny.

Han finder i øvrigt Hoegild’s genopbygningskoncept tiltalende, fordi der spares masser af ressourcer, da store dele af en brugt fuldfoderblander kan genanvendes uden problemer.

l-l

Landbrugskommissær afkræves svar ovenpå opsigtsvækkende melding

En række danske EU-parlamentarikere og en flok af deres udenlandske kolleger kræver svar fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski omkring meningen for Twitter-opdatering, hvor dansk svineproduktion bliver problematiseret.

Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Udsigt til en lavere ukrainsk hvedeproduktion i 2020

I Central og Vesteuropa kan vi allerede nu konstatere, at hvedehøsten i 2020 umuligt kan nå op på de produktionstal, der gjorde sig gældende i 2019. Østpå i Ukraine tegner det heller ikke for godt for hvedehøsten i 2020.

Eksporten kører fint

Der er kommet godt gang i eksporten af afgrøder igen, efter en usikker periode med handelskrig, coronavirus og afrikansk svinepest i Kina. Det viser nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.

Århundredets længste efterår

Værst står det til i det centrale og sydlige Jylland, hvor Billund ifølge DMI topper med 133 mm nedbør alene i februar. Det regnfulde vejr ser ud til at fortsætte, så langt DMI kan se.

Nordsjælland er ikke hårdt ramt

Bortset fra et par enkelte, der godt ville have kørt gylle ud, har regnen ikke stoppet vinterarbejdet for Venslev Maskinstation i Nordsjælland.

Brandede produkter giver Arla fremgang

Mejerikoncernen Arla har endnu en gang kunnet notere sig fremgang i omsætningen – det er ikke mindst markeder i Mellemøsten, Sydøstasien og Kina, der trækker væksten. Samtidig oplever man stor succes med brandede produkter. Det kom frem ved et pressemøde i Arlas hovedkontor i Viby ved Aarhus.
Side 1 af 1774 (35461 artikler)Prev1234567177217731774Next