bannerPos

Kalk lyspladerne til og hæld salt på koen

Et halvt kg fodersalt kan trække 30 kilo ekstra vand igennem koen om dagen. Arkivfoto: Ditte Birkebæk Jensen

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
15-08-2020 10:32
Det er med at tage alle fysiske muligheder i brug for at få køerne bedst muligt igennem sommervarmen, mens fodersalt og kaliumsorbat kan afhjælpe foder, der varmer og måske også give køerne bedre forudsætninger for at kapere de høje temperaturer.

- Når sommervarmen rammer, burde nogle rende op på taget og kalke ovenlysvinduerne til. Det er med at benytte sig af de fysiske muligheder, man har for at sænke temperaturen i stalden om sommeren. Hvordan man lige får det gjort i forhold til arbejdssikkerhed, blander jeg mig dog udenom, fortæller chefkonsulent hos Seges, Niels Bastian Kristensen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next