bannerPos

Lidt nattefrost øger effekten af glyphosat

- Morgensprøjtning med glyphosat på dage med udsigt til sol vil være perfekte sprøjteforhold, hvis der ikke er kraftig dug på planterne, siger Ole Hansen og Lars Skovgaard Larsen fra VKST. Arkivfoto
04-09-2020 21:00

Effekt af glyphosat mod kvik og andet ukrudt kræver god vækst, så midlet transporters ned i udløberne. - Noget tyder på, at lidt nattefrost faktisk sætter yderligere skub i denne transport nedad, lyder det fra VKST.

Det rigtige tidspunkt for en sprøjtning med glyphosat forud for vintersæd er i praksis et kompromis imellem at vente længe nok, så ukrudtet er veludviklet og bekæmpelsen bliver effektiv, og så ønsket om at få sået vintersæd rettidigt.

Kvikbekæmpelse vil normalt udelukke tidlig såning af vintersæd - til gengæld er der en sanerende effekt mod græsukrudt ved at udsætte såningen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next