Vigtig viden fra forbrugerne

Ærteavler Peter Skov Johansen anvender tilbagemeldingerne i virksomhedens markedsføring, og er klar med tre salgsboder igen i 2021.

En af de mange faste dyrskuetraditioner er boden med ærter og jordbær ved indgangen, eller for den sags skyld udgangen af dyrskuepladsen. Her forsyner dyrskuegæsterne sig enten med de friskplukkede ærter som snacks til turen rundt på pladsen, eller en pose ærter med hjem til aftensmaden, måske også med en bakke friske jordbær.

I over ti år har ærteavler Peter Skov Johansen fra Refsvindinge hver morgen kørt kassevis af grønne ærter fra sine store arealer ind på pladsen sammen med jordbær fra en østfynsk bæravler.

Selv om man i år må købe de friske fynske ærter og jordbær i supermarkedet, så bliver der ikke pillet ved denne dyrskuetradition, når skuet vender tilbage i 2021. Her har Peter Skov Johansen allerede bestilt plads til tre salgsboder, en ved begge ind- og udgange og en i fødevaremarkedet. 

Inspiration til markedsføringen

- Vi vil gerne være en del af dyrskuestemningen, og ikke mindst udnytte den unikke mulighed for at få en snak med forbrugerne. Tilbagemeldingerne om vore produkter har en kæmpe værdi som inspiration til vor markedsføring, understreger den østfynske ærteproducent.

Han nævner blandt andet, hvordan byboere er overrasket over friskheden, og at de også kan få friske danske sukkerærter.

- Vi hører også, hvordan ærterne anvendes. Nogle koger dem som i gamle dage, men ellers som snacks eller i salater. Mange bliver også overrasket, når vi fortæller dem om det rige indhold af protein.

Derfor finder Peter Skov Johansen denne forbrugerdialog vigtig i bestræbelserne på at målrette produkterne og markedsføringen.

Dyrskuets fødevaremarked er også en lejlighed til at afprøve og få reaktioner på nye produkter. Blandt andet har Peter Skov Johansen overtaget en jordbærproduktion, så det bliver med egne jordbær i salgsboderne ved Det Fynske Dyrskue 2021.

 

Læs i næste uge mere om den østfynske ærtevirksomhed, som netop har indledt årets sæson. Det foregik ved Bagenkop, hvor Peter Skov Johansen for over 40 år siden var den første grøntsagsavler, der startede med at dyrke friske grønne ærter til snacks.

 

Læs også