Katastrofal mangel på hø og wrap: Australsk havrehø til danske heste

I takt med at tørken fortsætter, er der øget pres på foderproducenterne for at handle vinterfoder. På Knardrupgaard modtager man dagligt mellem 50 og 100 henvendelser – også fra Norge og Sverige, blandt andet på importeret havrehø fra Australien.

Havre hører som øvrige kornarter til græsfamilien, og kan, hvis den høstes lige når de grønne bjælder er kommet frem, anvendes som havrehø. Det forventes at importen af havrehø fra Australien vil blive øget kraftigt i år som følge af den tørre sommer og mangel på dansk hestefoder. Havrehøet kommer i baller lige klar til salg.

- Dagligt er der et sted mellem 50 og 100 primært hestefolk, der ringer med henvendelser på vinterfoder. Sådan lyder det fra Søren Traberg Vestergaard, Knardrupgaard i Stenløse, der gennem mange år har solgt hø til hestefolk.

- Hvis ikke vi snart får noget vand, så bliver situationen katastrofal. Vi har allerede nu store ridesteder med op mod 100 heste, der ringer og bestiller foder til omgående levering, da de ikke selv har f&

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også