Weekendens regn har ikke fjernet tørken

Det blev i weekenden til kraftige tordenbyger med meget store lokale forskelle i nedbør. – Men nedbøren er kun et plaster på såret, og tørkeindekset er fortsat højt, lyder det fra vejrstation.

Regnen i weekenden er faldet i forbindelse med kraftige regn- og tordenbyger. Men også i forbindelse med en frontzone som lørdag befandt sig over de nordøstlige dele af landet.

Selvom hver en dråbe regn har været velkommen over de tørre danske marker, så er weekendens regn langt fra nok til at gøre op med det store vandunderskud, der fortsat hersker i mange områder.

Det påpeger flere vejrstationer.

- Efter at der de første 22 dage af april kun faldt 2,5 millimeter regn, så er der siden da faldet 10,4 millimeter regn på landsplan, så der i alt i april nu er faldet gennemsnitligt 12,9 millimeter regn, oplyser TV2 Vejret.

Tørkeindeks stadig højt

Regnen de seneste dage har dog fået tørkeindekset til at falde fra 9,2 til 8,4, men markerne er stadigvæk rekordtørre mange steder på denne årstid.

I øjeblikket fordamper der i omegnen af to til to en halv millimeter vand pr. dag fra de øverste jordlag, så for blot at holde tørkeindekset fra at stige, skal den fordampningsmængde modsvares af en ligeså stor mængde regn.

- Der er dog forskelle på, hvor stort et vandunderskud, der netop nu er i jorden, lyder det fra TV2 Vejret.

Læs også