Hvedeprisen tester toppe fra 2018

Den ledende europæiske hvedepris tester netop nu de topniveauer, der gjorde sig gældende tilbage i 2018. Arkivfoto
Den ledende europæiske hvedepris tester netop nu de topniveauer, der gjorde sig gældende tilbage i 2018. Arkivfoto

Efter tre måneder med usikker sidelæns handel ser det nu atter ud til, at hvedeprisen på MATIF-børsen vil opad.

Således tester den ledende europæiske hvedepris netop nu de topniveauer, der gjorde sig gældende tilbage i 2018.

Skulle hvedeprisen gå hen og bryde dette top og modstandsniveau, så indikerer den tekniske analyse, at hvedeprisen skal tilbage mod gamle rekorder. Set ud fra tekniske analyse, så ser det godt ud med hensyn til de afregningspriser du som planteavler kan få for din hvede i 2021.

Dette bakkes også op af den generelle fundamentale situation, hvor afgrødeforsyningen i sin helhed ser ud til at stramme gevaldigt til.

Tilbage i august måned var hvedeprisen på MATIF nede og ramme et lavpunkt i blot 175 euro pr. ton. Den dag i dag handler hvedeprisen til 216 euro pr. ton og det er derfor gået godt opad for hvedeprisen hen over sensommer og efterår. Denne optur ser ud til at skulle fortsætte hen over vinter og frem mod forår og sommer.

Tæt på toppe fra 2018

I første omgang har hvedeprisens optrend mål oppe ved toppe fra 2018 i 220 euro pr. ton. Dette niveau ligger hvedeprisen meget tæt på. Bryder hvedeprisen igennem næste top- og modstandsniveau ved 220 euro pr. ton, så ligger det efterfølgende prismål oppe ved de pristoppe vi senest så tilbage i 2012 i området omkring 280 euro pr. ton.

Dermed har hvedeprisen på MATIF stadig et stort stigningspotentiale. Det er naturligvis altid fornuftigt at sprede sit salg af hvede ud på flere prisniveauer.

Hvedeprisens optrend er intakt, så længe den ligger over bund og støtte ved 202 euro pr. ton.

Jeg tvivler på at hvedeprisen skal ned under 202 euro lige foreløbigt. Således udviser de tekniske indikatorer kraftigt stigende styrke i opadgående retning, hvilket indikerer at sandsynligheden for yderligere prisstigninger er langt større end sandsynligheden for at hvedeprisen skal ned fra aktuelt niveau.

MATIF-hvede, 1st pos.

Aktuel pris: 216 EUR/mt

Anbefaling

Hvedeprisen på MATIF-børsen er i optrend og har i første omgang mål oppe ved 220 euro. Bryder hvedeprisen også op over 220 euro, ligger næste mål oppe ved toppe fra 2012 i 280 euro. Brud under 202 euro vil være første svaghedstegn og vil derfor frembringe første salgssignal. Der er dog ikke tegn til nedtur lige foreløbigt, og derfor fastholder jeg min anbefaling om at afvente salg af hvede.

Analyse

Modstand: 220 €

Støtte: 202 €

Trend kort: Op

Trend lang: Op

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Disclaimer:
Handel med futures er forbundet med en stor risiko for tab. Vær derfor opmærksom på, om futures er egnet for dig og din finansielle situation, inden du handler.

Læs også

Korrektion i majsprisen er slut
Rapsprisen udviser fortsat tegn på optur
Hvedeprisen fastholder brud i opadgående retning
DAX 30 har ikke for alvor brudt gamle kursrekorder fra før coronakrisen
Dollaren vil op på den korte bane
Prisen for sojaskrå har retning mod historiske rekorder