bannerPos

Prisen for sojaskrå rykker op med 20 procent

Dagsgraf: CBOT Sojaskrå i dollar pr. short ton Prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago er gået op med 20 procent hen over de seneste fire uger. Trenden er nu vendt fra sidelæns til op, og vi har fået endnu et signal til langsigtet køb af sojaskrå.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
25-03-2020 21:10
Nu kommer prisen for sojaskrå kraftigt op efter næsten to års sidelæns handel på et forholdsvist lavt niveau. Sojaskrå er lige nu det stærkeste ben i hele afgrødekomplekset og en decideret op-trend er nu en realitet.

Foderkøbere har hen over de seneste nu næsten to år kunnet gøre en god handel med sojaskrå. Mens andre afgrøder har bevæget sig op og ned i store bevægelser, har prisen for sojaskrå gennem et par år handlet meget stabilt på et forholdsvist lavt niveau. De lave priser for sojaskrå ser dog nu ud til at være et afsluttet kapitel. Netop nu bryder sojaskrå således over de seneste års stabile prisinterval, og der er optræk til en decideret op-trend. Min anbefaling til foderkøbere om langsigtet inddækning af sojaskrå er derfor intakt, omend prisen i dag allerede er markant over, hvad du kunne købe sojaskrå til for blot en måned siden.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vilomix: Tørsyremix kan hjælpe med at bevare foderets værdi

Ifølge foderfirma er det muligt at halvere antallet af mikroorganismer, når der tilsættes 2-3 kg tørsyre pr. tons fuldfoder.

Landsforskelle i græs og majs

Generelt klarer foderafgrøderne sig ikke så tosset, men flere steder kunne godt bruge vand nu.

Der er rigeligt med hvede på globalt plan

Denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium viste, at der som forventet er masser af hvede tilgængeligt på globalt plan. Dette til trods for at vi her i Europa oplever en nedgang i hvedeproduktionen.

Supermagnet klar til september

BvL er klar med en magnet til fodervogne, som er så kraftig, at man skal passe på sin mobil og tablet i dens nærhed.

Nogle landmænd rådes til at dyrke vinterbyg på et forkert grundlag

Selvfølgelig skal både landmænd og deres rådgivere arbejde efter landets love og regler, selvom disse er både rigide og fagligt uforstandige. Men landmændenes frustrationer bliver større, når de rådgives til at gå på kompromis med fagligheden, selv hvor dette ikke er nødvendigt.

Hellere 20 minutter for meget end 5 minutter for lidt i foderblanderen

Ifølge Bulldog Agri kan de fleste blandere i dag håndtere kompaktfoder, når de ellers er udstyret med ordentlige knive og gode, store snegle, som kan levere et stort foderflow i karret.

Manglende service på foderblanderen kan koste to kg mælk pr. ko dagligt

Man glemmer ofte, at 50-60 procent af alle omkostningerne i mælkeproduktionen går igennem fuldfoderblanderen. Ifølge rådgiver ofrer nogle mælkeproducenter ikke blanderens service nok fokus.
Side 1 af 1897 (37925 artikler)Prev1234567189518961897Next