bannerPos

Prisen for sojaskrå rykker op med 20 procent

Dagsgraf: CBOT Sojaskrå i dollar pr. short ton Prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago er gået op med 20 procent hen over de seneste fire uger. Trenden er nu vendt fra sidelæns til op, og vi har fået endnu et signal til langsigtet køb af sojaskrå.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
25-03-2020 21:10
Nu kommer prisen for sojaskrå kraftigt op efter næsten to års sidelæns handel på et forholdsvist lavt niveau. Sojaskrå er lige nu det stærkeste ben i hele afgrødekomplekset og en decideret op-trend er nu en realitet.

Foderkøbere har hen over de seneste nu næsten to år kunnet gøre en god handel med sojaskrå. Mens andre afgrøder har bevæget sig op og ned i store bevægelser, har prisen for sojaskrå gennem et par år handlet meget stabilt på et forholdsvist lavt niveau. De lave priser for sojaskrå ser dog nu ud til at være et afsluttet kapitel. Netop nu bryder sojaskrå således over de seneste års stabile prisinterval, og der er optræk til en decideret op-trend. Min anbefaling til foderkøbere om langsigtet inddækning af sojaskrå er derfor intakt, omend prisen i dag allerede er markant over, hvad du kunne købe sojaskrå til for blot en måned siden.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.

Sådan får du succes med etablering af engsvingeludlæg

Den absolut bedste etablering af engsvingel opnås ifølge DLF's avlsafdeling ved at så dæksæden på hveranden række og placere engsvinglen imellem kornrækkerne.

Olieprisen skal i 45 dollar

Ved ugens begyndelse så det ud til, at olieprisen skulle mod næsten urealistiske lavpunkter. Det har med et snuptag ændret sig.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil - også om sommeren

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.
Side 1 af 1812 (36222 artikler)Prev1234567181018111812Next