bannerPos

Rapsprisen på vej op igen

Peter Arendt

15-04-2019 23:25

Den europæiske rapspris oplevede i starten af året et ret markant fald. Nu er der dog atter kommet anderledes og mere prisfaste takter ind i markedet og rapsprisen kan være meget tæt på at gå tilbage i stigende tendens netop nu. Derfor anbefaler jeg at du som rapsproducent lige nu er afventende med salg. Vi ser da også normalt en rapspris, der hen over forår og frem mod høst er stigende. Dette ser også ud til at kunne blive tilfældet i år.

For knap tre måneder siden så det forholdsvist prispositivt ud for den europæiske rapspris, der den gang var oppe og ramme 379,50 euro pr. tons. Dog gik rapsprisen efterfølgende tilbage i en ret kraftig nedtur, der resulterede i, at rapsprisen i starten af marts måned nåede et nyt lavpunkt i 348,50 euro pr. ton. Dette lavpunkt er rapsprisen dog kommet godt op fra igen og i skrivende stund, handles den europæiske rapspris således til 361,50 euro euro. Den aktuelle rapspris på MATIF svarer til en dansk landmandspris i omegnen af 265 kroner pr. hekto kilo.

Med en aktuel rapspris på 361,50 euro pr. ton, har rapsprisen nu brudt første modstand i opadgående retning ved 360 euro pr. ton. Dermed er den korte trend nu ved at vende til op igen. Selvom bruddet ikke er definitivt, så er der ved at indfinde sig lidt nye styrketegn i rapsprisen. Da rapsprisen i forvejen er meget lav, ser jeg derfor gode muligheder for, at vi skal til at se en pris for europæisk raps, der skal til at stige i en periode.

Fastholder rapsprisen det aktuelle brud op over 360 euro, er der nu i første omgang mulighed for en yderligere optur, der kan få rapsprisen til at søge tilbage mod toppene oppe i området omkring 380 til 390 euro pr ton.

Et brud under bunden nede ved 348,50 euro vil derimod betyde, at nedturen atter skal fortsætte. Dog vil prispotentialet i nedadgående retning i givet fald være begrænset ned mod de bundniveauer, der blev skabt for nu godt et år siden i 330 euro pr. ton. Dette scenarium tvivler jeg meget på vil indtræffe.

De tekniske indikatorer udviser nye styrketegn og bakker derfor op om, at rapsprisen skal fastholde det aktuelle brud op over modstand i 360 euro. De tekniske indikatorer bakker derfor også op om, at rapsprisen nu atter kan søge tilbage mod området omkring 380 til 390 euro pr. ton.

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer