19 østdanske traktortrækkere klar til DM

60 østdanske trækkere har dystet om 19 pladser til DM i traktortræk. En trækker mødte med halmpresser.

19 østdanske traktortrækkere har kvalificeret sig til at deltage i Danmarksmesterskaberne i traktortræk, der afvikles lørdag den 8. september på Landsskuepladsen i Herning. De 19 personer sikrede sig DM-pladsen ved Østlige Øers Mesterskaberne, der foregik på Selandia i Slagelse.
Det var Midt- og Vestsjællands LandboUngdom, der stod som arrangør af stævnet, og formanden, Katrine Brodersen, glæder sig efterfølgende over et fint forløb.
- Vi havde alle en god dag, hjælpere, trækkere, publikum og arrangører. Selv om høsten står for døren, og mange er i marken, var der alligevel cirka 60 trækkere, der gav sig tid til at komme.
 

Stor opbakning

Katrine Brodersen beretter videre, at en af trækkerne havde travlt, men mødte op i en lidt speciel udgave.
- Han ankom med en halmpresser bagpå traktoren, læssede den af, kørte på vægten og blev vejet ind, kørte træk, fik pokal, hægtede presseren på igen og kørte hjem i marken. Det kalder vi passion for sin sport, lyder det fra Katrine Brodersen.
Det er to år siden, Midt- og Vestsjællands LandboUngdom som lokalforening, sidst havde traktortræk, og Katrine Brodersen glæder sig over, at mange frivillige hjalp med at få det hele til at køre.
 
 
Kvalifikation til DM
Der var følgende vindere ved Østlige Øers Mesterskaberne: Jacob Mejlby, Kasper Harritz, Kasper Johansen, Kristian Rasmussen, Lasse »Lillefyr« Hemmingsen, Mads Rasmussen, Mathias Rosendal Sørensen, Micki Samsøe, Nikolaj Mertz, Philip Stenhing, Rune Skougaard og Stig Nordström.
Foruden vinderne har følgende kvalificeret sig til DM: Andreas Pilemann, Jens Brandi, Kim Hoffmeyer, Mads Døring, Magnus Lorentsen, Nicki Mattsson og Ulrik Brandstrup, der alle blev nummer to i konkurrencen.
 
 

Læs også