bannerPos

100 unge parat til at læse fødevarer og ernæring på Københavns Universitet

Den forøgede interesse for at studere på fødevare- og ernæringsuddannelsen på KU glæder Annemarie Olsen, viceinstitutleder for uddannelse ved Institut for Fødevarevidenskab
29-07-2020 08:38

Der er forøget interesse for at studere på bacheloruddannelsen fødevarer og ernæring på Københavns Universitet. Det kan ses på antallet af optagne på uddannelsen, der netop er blevet offentliggjort.

Bacheloruddannelsen i Fødevarer og ernæring på Københavns Universitetet oplever en stigning omkring 18 procent i antal optagne fra 2019 til 2020.  

På landsplan er der seks procent flere studerende der får uddannelsesplads i år, men stigningen på Fødevarer og ernæring på 18 procent slår dette, og det glæder Annemarie Olsen, viceinstitutleder for uddannelse ved Institut for Fødevarevidenskab.

- Verden står med kæmpe udfordringer, hvor en stadig stigende befolkning skal have ernæringsrigtig og velsmagende mad og hvor bæredygtig produktionen samtidig er en nødvendighed. Fødevareproducenterne får behov for medarbejdere til at løse de komplekse udfordringer og her er fødevareuddannelsen et af svarene. Vi tilbyder de unge en uddannelse, hvor de studerende i samarbejde med fødevareproducenterne bruger teorien i virkeligheden - og det gør at vores kandidater er efterspurgte. Det er dejligt, at de unge også ser det.

Selvom der er en stor stigning i antal studerende på fødevareuddannelsen, er der fortsat plads til flere nye studerende. For dem, der ikke kom ind i første omgang, er der nu en ekstra mulighed for at få en plads på Fødevarer og ernæring. Frem til 4. august kl. 12, 2020 er der åbent for at søge om optag på fødevareuddannelsen. Læs mere på universitetets hjemmeside.

hka

Ny dæktryksregulering på Axion 900-traktorerne

Claas har netop lanceret CTIC-dæktryksregulering på Axion 900-traktorserien. Dæktryksbetjeningen er 100 procent Isobus-kompatibel og integreret i Cebis-terminalen.

Stor efterspørgsel på nyt gødningskoncept

I maj 2020 lancerede DLG et nyt gødningskoncept, der er skræddersyet til vinterhvede på planteavlsbrug. Konceptet meldes allerede udsolgt.

Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

DM&E fraråder al kørsel til biogas- og industrianlæg

Kørsel til og på biogasanlæg med maskiner bredere end 2.55 m frarådes. Dette skyldes en ny principiel sag med et af DM&E’s medlemmer, og man regner med at køre en retssag for at fastsætte fortolkning af reglerne.

- Vi forventer flere

I alt er der nu bekræftet 29 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.
Side 1 af 1928 (38558 artikler)Prev1234567192619271928Next