Endnu en undervisningsskov er skudt op af jorden

AutoMesters E+ værksteder har netop været med til at plante endnu en undervisningsskov i Danmark.

Formanden for Plant et Træ Jens Døssing, planter de sidste træer i skoven sammen med lokale børn, Holbæks borgmester samt marketingchef Lena Britt Pedersen og kædechef Jan Ankersen fra AutoMester
Formanden for Plant et Træ Jens Døssing, planter de sidste træer i skoven sammen med lokale børn, Holbæks borgmester samt marketingchef Lena Britt Pedersen og kædechef Jan Ankersen fra AutoMester

I foråret 2020 blev der i et samarbejde mellem AutoMester E+ og landsorganisationen Plant et Træ plantet en hel undervisningsskov i Ølsted i Aarhus Kommune. Nu er succesen blevet gentaget, og der er netop blevet plantet de sidste træer i endnu en undervisningsskov – denne gang i Vipperød i Holbæk Kommune.

- Hos AutoMester føler vi, som Danmarks største værkstedskæde, et ansvar – også overfor miljøet. Biler udleder jo desværre en del CO2, men vi kan give en lille smule tilbage til naturen ved at få plantet nogle træer, siger kædechef i AutoMester, Jan Ankersen.

 

Donerer beløb løbende

Når kunderne foretager en online booking til et serviceeftersyn på et AutoMester E+ værksted, donerer værkstedskæden nemlig et beløb svarende til et træ til Plant et Træ. Det er også et skridt i den rigtige retning for regeringens målsætning om at reducere CO2 udledningen kraftigt inden 2030.

Med Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen i spidsen blev det røde bånd klippet over til indvielsen af undervisningsskoven ved Vipperød med sine 3200 træer og 13 træarter.

 

Skov som et træ

Når man ser skoven fra oven, har den form som ét stort træ med grene og 45 blade ud til den ene side. I hvert blad er der plantet én træart, så det bliver nemt at se og lære om træerne, når de er vokset op.

Det kommer dog til at vare nogle år før den én hektar store skov, kan betegnes som en rigtig skov, man kan gå ind i. Samme udformning og udtryk som undervisningskoven i Østjylland fik i foråret 2020.

-  Skoven vil være et oplagt udflugtsmål for skoler, fordi eleverne på et forholdsvis lille areal nemt kan introduceres for nogle af de mest almindelige danske træer. Det er både med til at inspirere børn og unge til at tage vare på naturen, siger Landsformand for Plant et Træ, Jens Døssing.

AutoMester E+ værkstederne fortsætter samarbejdet med Plant et Træ og målet er at være med til at plante endnu en undervisningsskov i Danmark i 2021.

AutoMester blev grundlagt i 1993 og er Danmarks største værkstedskæde med over 420 værksteder i hele landet, der beskæftiger mere end 1.100 mekanikere på landsplan og servicerer til sammen over 300.000 kunder. Værkstedskæden vandt titlerne "Årets Værkstedskæde" og "Årets Tiltag" ved Auto Awards 2019. AutoMester Danmark ApS er et datterselskab af FTZ Autodele og Værktøj A/S – og har 9 medarbejdere på hovedkontoret i Odense.

jba

Læs også

Mentorordning med erhvervsfolk skal skabe fremtidens ledere i landbruget
Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer
Uddannelse hjalp nyetableret
Unge kan blive bonderøv for en dag i efterårsferien
Bygholm vil i superligaen inden for uddannelse
8. klasser lugter til landbruget som karrierevej