Fåreflok snart udryddet

De formodede ulveangreb på en flok får, som Storålam har til at græsse ved Gryde Ås udløb i Storåen, vest for Holstebro, fortsætter. I alt er 16 fundet døde eller forsvundet fra en fold, der ligger ved åen.

 Storålam, vest for Holstebro, mister stadig får.
- Den seneste uge har vi fået reduceret en flok gimmer fra 14 dyr til nu kun to dyr. I dag fandt vi fire døde derude. En lå på den modsatte bred og var bidt i og delvist ædt. En anden, der også var ædt af, fiskede vi op af åen. Vi fandt spor efter et meget stort »hunde-dyr’«, fortæller Jørgen Blazejewicz, indehaver af Storålam, til facebooksiden »Her er ulven i Danmark« søndag den 9. april.
Dagen efter forsvandt yderligere to får og tirsdag blev der fundet et dødt får, mens yderligere et er forsvundet.
Jørgen Blazejewicz savner en plan fra myndighederne i forhold til at hegne langs åslyngningerne og kan ikke bare flytte fårene til et andet areal. Tværtimod har Storålam brug for at få flere får ud i det ulveberørte område, der ligger nord for den vestjyske ulvezone. 
- Lige øst for - under 200 meter væk - går der 800 vædderlam i et mobilt hegn. Dem har vi ingen mulighed for at flytte, og om 14 dage skal der 100 får ud og læmme i området. Der har vi heller ikke alternativer, siger Jørgen Blazejewicz.
 

Flere angreb på kort tid

Det formodede ulveangreb nord for Idom er ikke det eneste denne. Natten til lørdag den 7. april blev et får dræbt ved Staby, cirka 20 kilometer mod sydvest. Fåret blev fundet med bidemærker i halsen 300 meter fra en ejendom.
I ugen op til påske var der tre angreb i området vest for Ulfborg, hvor i alt otte får blev angrebet. Potespor, observationer af ulve og vildtkonsulentens vurdering pegede på det tidspunkt i retning af de fire ulve, der flere gange er set og fotograferet i området.
I lighed med folden hos Storålam sker angrebene ved Staby uden for den vestjyske ulvezone, hvor der ydes tilskud til såkaldt ulvesikkert hegn.

 

Vandrende fåreflok angrebet igen
ULVE Striben af formodede ulveangreb flere steder i eller lige uden for den vestjyske ulvezone fortsætter. En vandrende vædderflok mellem Ulfborg Kirkeby og Vemb fik dræbt to dyr. Syv blev skambidt, hvoraf fire er aflivet. Flere af de resterende havde små rifter. Her ud over er der ni væddere, der er forsvundet.
Det er ikke første gang, at den såkaldte vandreflok er angrebet. Det skete også i slutningen af marts ved Vind og kostede fire får livet.

 

 

Læs også