Fire nordjyske får dræbt ved formodet ulveangreb

Et får skal være dræbt og tre andre skambidt i en sådan grad, at de måtte aflives, efter et formodet ulveangreb nord for Frederikshavn.

Angrebet fandt sted natten til lørdag ved Råbjerg Mile. Et får døde af sine pinsler efter at være spist levende, mens fire andre måtte aflives efter alvorlige skambid. Yderligere et får blev bidt, men ser ud til at overleve. 

Ifølge fåreavleren Tanja Blumensaat har Naturstyrelsens vildtkonsulent taget dna-prøver og vurderet de angrebne dyr.

- Naturstyrelsen er ikke i tvivl. Det var meget voldsomt, og man mener, der er tale om ulv, siger Tanja Blumensaat.
Som omtalt peger pilen i så fald meget klart mod den nordjyske husdyrdræber GW781m, der er kendt for angreb på husdyr i både Tyskland og Jylland. 

Har været nordpå i to år

Ifølge den officielle ulveovervågning har hanulven i snart to år opholdt sig i Vendsyssel. Langt størstedelen af tiden med fast og ganske synlig tilstedeværelse i området ved netop Råbjerg Mile og op mod Skagen.

- Hvis det er ulv, er det sandsynligvis den kendte, nordjyske ulv GW781m, som siden efteråret 2017 har opholdt sig permanent og meget synligt i det nordjyske. Primært i området omkring Råbjerg Mile, men ofte med strejfture ud i landskabet. 

- Ulven har både undervejs fra Tyskland og under sit ophold i Nordjylland flere gange tidligere angrebet og dræbt husdyr, men er trods den problematiske adfærd endnu ikke erklæret problemulv, siger Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark’. 


 

Læs også