Ulve-DNA fundet på dræbt får

Det var en ulv, der natten til den 24. februar dræbte et drægtigt moderfår og skambed yderligere tre andre tæt på ejendommen hos en mindre fåreavler i Vind ved Holstebro.

Fåreavler Anders Gammelvind har i dag fået svar på Naturstyrelsens dna-test af det dræbte får, og svaret var ulv, oplyser han.
 
Angrebet er et af otte formodede ulveangreb på får i den nordlige del af den vestjyske ulvezone i februar og marts. Ved det første angreb omkom hele 21 får bag ulvesikkert hegn, og det er med dna-resultater også fastslået, at ulve var involveret i de episoder.
 
De seneste angreb i marts afventer dna-resultater, men Naturstyrelsens vildtkonsulent har i alle tilfælde fastslået, at det med overvejende sandsynlighed også er ulvens værk.
 
- Den lange stribe af ulveangreb på husdyr i den vestjyske ulvezone, som tilskrives Stråsø-koblet, har nu stået på siden efteråret 2016. Det må derfor med dna-sporene for længst være muligt at fastslå, om det er en eller flere af de nu ti ulve i området, der gentagne gange angriber husdyr. Alternativt må man som i Sverige og Norge konstatere, at der ikke alene er tale om én problemulv, men derimod et problem-kobbel, siger Erik Poulsen, der er redaktør på facebooksiden »Her er ulven i Danmark«.

Læs også