bannerPos

Endelig åbent for ansøgninger om minivådområder

De grønne områder på kortet indikerer, hvor der umiddelbart er de bedste muligheder for at skabe et minivådområde, mens de gule indikerer andre områder med potentiale for det. Lokale forhold kan dog spille ind. Man kan få hjælp til sin ansøgning via www.oplandskonsulenterne.dk.

AF: KELD JAKOBSEN

IT OG UDVIKLER
05-04-2019 17:25
Efter en måned med it-koks i ansøgningsprocedurerne har Landbrugsstyrelsen åbnet op for at modtage ansøgninger om anlæg af minivådområder.

Efter lang tids venten er det nu endelig blevet muligt at indsende ansøgninger til Landbrugsstyrelsen om tilskud til at anlægge minivådområder. Det oplyser Seges.

Skabelsen af områderne, der kan binde kvælstof i jorden, og dermed afbøde effekterne af øget gødning, blev taget ind som en del af landbrugspakken i sin tid, men det er gået trægt med at få oprettet områderne.

Efter en række ændringer i administrationen af ordningen viste flere landmænd interesse for at få lavet minivådområder, men it-problemer hos Landbrugsstyrelsen satte en stopper for ansøgningerne.

Stor interesse

Men det er nu blevet ordnet, og der er tilsyneladende stadig stor interesse for projektet hos landmænd.

- Oplandskonsulenterne fortæller, at de har haft en række ansøgninger klar, som de har sendt afsted her de seneste dage. Det ser ud til, at mange landmænd er interesserede i at få et minivådområde, siger Simon Rosendahl Bjorholm fra Seges.

Det er oplandskonsulenterne, der er med til at udfærdige ansøgningerne. Der haster dog med at få ansøgningerne sendt ind til Landbrugsstyrelsen. Ansøgningsfristen er således den 30. april.

Massey Ferguson producerer ansigtsmasker

Massey Ferguson bruger sin 3D-printerkapacitet til at levere ansigtsvisirer i fuld størrelse til lokalt sundhedspersonale, som arbejder hårdt på at redde liv under coronavirus-pandemien.

Ekstra hjælp til landmændene i Påsken

Værksteds- og dækkæden Super Dæk Service stiller med et markant øget mandskab og antal servicevogne i Påsken for at hjælpe med at holde de danske landmænd sikkert kørende i en tid, hvor mange har fået ekstra travlt med forårsforberedelserne efter en usædvanlig våd vinter.

SLF vil igen sikre blomster på markerne

Også i år vil SLF tilbyde landmænd en ordning med sommerblomster i kanten af deres marker. Denne gang i samarbejde med to medlemmer, som varetager såarbejdet.

Færdig før påske

Under den seneste tørvejrsperiode er Helgenæs Maskinstation nået rigtigt langt med forårsarbejdet. Så langt, at påsken bliver en rolig periode, lyder vurderingen.

Forårsarbejdet går planmæssigt

På Gymoes nær Haderslev giver det fine forårsvejr en kontrolleret travlhed på marken. - Vi har stille og roligt fået kørt gødning ud, og efterhånden som det er blevet mere tørt, er også gyllen kommet ud, ligesom vi har kunnet så det hele fra en ende af, siger Torben Juhl Madsen.

Hjemsendte fra skolen træner praktikfærdigheder

To elever i 1. forløb af jordbrugsmaskinføreruddannelsen har ladet sig installere på Helgenæs Maskinstation for både fjernundervisning og lidt ekstra praktisk træning.

Veganerpartiet på spil igen – optager videoer af døde dyr

Både Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Danske Svineproducenter advarer mod, at personer fra Veganerpartiet i disse dage går ind på svineejendomme for at optage videoer af døde grise.

Veganerpartiet har politianmeldt landmand for overfald og frihedsberøvelse

Stifter af Veganerpartiet Henrik Vindfeldt afviser alt om, at de personer – som inkluderer ham selv -, der er gået ind på svineejendomme de seneste dage har provokeret landmænd for at få reaktioner.

Jeg bliver udfordret på mine beslutninger

Slagtesvineproducent Brian Christensen deler sine økonomiske nøgletal med ti andre slagtesvineproducenter. På den måde bliver hans egne beslutninger udfordret, og hans horisont udvidet.
Side 1 af 1813 (36256 artikler)Prev1234567181118121813Next