Professor: Frygt ikke kød - mængden af sukker og salt i vegansk mad er langt værre
- Vi har godt af mange grøntsager, men kan ikke undvære de sundhedsfremmende egenskaber i kød og mælkeprodukter, siger professor, der advarer om høje mængder sukker, salt og tilsætningsstoffer i veganske alternativer.

- Masser af grøntsager er sundt, men du får for lidt protein af den rigtige kvalitet, og alt for meget af det sundhedsskadelige salt, sukker, kulhydrater og tilsætningsstoffer, hvis du skifter animalske produkter ud med veganske alternativer, advarer den irske professor Alice Stanton. Foto: Colourbox
- Kød er ikke et problem for menneskets sundhed. Snarere tvært mod er kød afgørende for menneskets sundhed. Problemerne opstår først, hvis man får for meget eller for lidt kød.
Sådan lyder den meget klare melding fra den internationalt anerkendte professor og forsker Alice Stanton fra Royal College of Surgeons, Irland.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her