Tvis-virksomhed vinder pris for sit sociale ansvar

BM Silo i Tvis ved Holstebro har netop vundet CSR People Prize 2021 for virksomhedens store sociale arbejde. Det er en indsats, hvor for eksempel udsatte unge, flygtninge og kontanthjælpsmodtagere får chancen for at bevise deres værd og finde vej til job.

BM Silo i Tvis ved Holstebro har vundet CSR People Prize 2021.

Juryen bag prisen fremhæver BM Silo som en virksomhed, der gennem adskillige år har vist, at rekruttering af medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet ikke er nogen hindring for at drive en god forretning. Alle teknisk design-elever hos BM Silo er for eksempel voksenelever under revalidering, som har fysiske eller psykiske udfordringer og lange sygemeldinger bag sig.

Virksomheden, der producerer siloer, tager også et stort ansvar for at uddanne nye klejnsmede, og en del af virksomhedens lærlinge er unge, som har boglige, sociale eller psykiske vanskeligheder. Med mentorhjælp, sidemandsoplæring og lektiehjælp fra ansatte hos BM Silo lykkes det at føre de unge til svendeprøve med flotte resultater.

- BM Silo har arbejdet med alternativ rekruttering som en grundtanke i mange år. De formår at udvikle virksomheden med mennesker i centrum. Det er bæredygtig ledelse frem mod 2030. Og det honorerer vi i dag med CSR People Prize 2021,”siger Mette Rønnau, formand for juryen og direktør for Cabi.

Juryen bemærker desuden, at BM Silo har en mangesidet social indsats, som er dybt forankret i virksomheden med et bredt felt af CSR dedikerede ansatte. Det kommer blandt andet til udtryk gennem et nøje fokus på at undgå nedslidning og sygefravær.

CSR People Prize har eksisteret siden 1999, og er Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at udsatte kan få en chance på arbejdsmarkedet. Det kan for eksempel være virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten, fastholder ansatte, som risikerer at miste jobbet eller som forebygger for eksempel nedslidning, stress eller mistrivsel.

Læs også

Amerikansk storspiller skal lede R&D-teamet hos DLF
Nordjysk firma bliver distributør af LED-lys
Sagro ansætter ny kommunikationschef
Agrointelli får ny bestyrelsesformand
Udvidelse af direktionen: Nordjysk fødevarevirksomhed får ny finansiel direktør
Coop skal rådgive EU om kemi