Danskudviklet robot er ved at erobre verden

Fra 2019 til 2020 er virksomheden FarmDroid, der udvikler og producerer fuldautomatiske robotter til såning og lugning, vokset med 1.000 procent. I alt kører der 150 robotter fra FarmDroid hos landmænd især i Europa.

- Som jeg kan se det, er vi dem, der har solgt flest landbrugsrobotter i verden, siger Kristian Warming, medstifter af selskabet FarmDroid, der udvikler og producerer fuldautomatiske robotter til såning og lugning, og som i skrivende stund har fået 150 robotter ud at køre hos landmænd især i Europa.

Fra 2019 til 2020 voksede virksomheden med 1.000 procent.

I 2017 var Kristian og Jens Warming ellers tæt på at give op, men en rundtur til mulige investorer gav pote. Siden er det gået fremad – dog ikke uden bump på vejen.

- 2019 var et lærerigt år for os, hvor vi solgte 12 robotter og var tre mand i virksomheden. Så det var ikke helt uden udfordringer, da vi selv skulle stå for det hele. I dag er vi cirka 25 ansatte, så vi er ved at være godt etableret, fortæller Kristian Warming.

Testcenter på Ravnholtgård

For nylig flyttede FarmDroid en del af sine testaktiviteter ind på Ravnholtgård ved Vejen, der drives af FarmCompany. Her har virksomheden fået adgang til landbrugsjord, som kan give nye erfaringer til optimering og videreudvikling af robotten.

- Vores ideer og filosofi passede rigtig godt med de ideer om bæredygtighed, de har hos FarmCompany, forklarer Kristian Warming, der sammen med sin bror, Jens, stiftede virksomheden i 2018.

FarmDroids robotter bliver samlet i Vejen af komponenter leveret af underleverandører, hvoraf mange er fra lokalområdet. Hidtil har der kunnet fremstilles 10 robotter om ugen, men efter en omstilling af produktionen, bliver det tal fremover 25 robotter om ugen.

- Det er simpelthen nødvendigt for at vi kan følge med efterspørgslen, understreger Kristian Warming.

Roser hjælp

Siden 2019 har FarmCompany A/S samarbejdet med rådgivningsselskabet Sagro, som leverer kvæg- og planteavlsrådgivning til virksomheden og de enkelte gårde. På finanssiden er samarbejdet udvidet, så FarmCompany’s økonomistyring er lagt over i en løsning som er udviklet i fælleskab med Sagro.

- Det har været en fornøjelse at samarbejde med Sagro om udviklingen af en skræddersyet løsning til FarmCompany. Finansrapporterne er unikt tilrettet vores behov, og derfor er de en god hjælp i arbejdet med at få FarmCompany bevæget i den rigtige retning, så vi når vores strategiske målsætninger, forklarer bestyrelsesformand i FarmDroid, Jens Ohnemus.

Læs også