Kartoffelmelsproducent lukker ned for salg til Rusland

Den danske kartoffelmelsproducent KMC har besluttet at stoppe for sit salg til Rusland.

Kartoffelmelsproducenten KMC sætter nu et ellers lukrativt marked på pause. Det skriver Agriwatch. Formanden for KMC, Peter C. Petersen, fortæller til mediet, at man har besluttet at lukke for salget af stivelse til Rusland. 

- Vi kommer til at mærke det og har nu besluttet, at vi stopper for salget. Det, vi især holder øje med, er mulighederne for at komme ind og ud af Rusland. Både med betaling og med de mængder, vi leverer. Lige nu ved vi jo ikke, om der bliver embargo. Men vi holder meget øje med, hvad risikoen er, og om vi kan være sikre på at få betaling for de ting, vi har skibet af, siger Peter C. Petersen til Agriwatch.

Mellem seks og syv procent af mængderne, produceret på KMC’s tre fabrikker i Danmark, sendes årligt til russiske kunder. Derudover har selskabet et kontor i Ukraine. KMC har et salgskontor i Moskva med tre ansatte.

Lige nu er det endnu uvist, om der kommer embargo på varer fra Rusland. Peter C. Petersen oplyser til Agriwatch, at man ser an, hvilke anbefalinger myndighederne lægger op til, før man tager en beslutning om et permanent stop for sit salg til Rusland.

Læs også