Frøkoncern beholder russiske afdelinger trods salgsstop

DLF sætter nu sin Ruslands-strategi i bero og stopper med at sende frøleverancer til Rusland.

Frøkoncernen DLF følger nu i hælene på flere andre danske landbrugsselskaber og sætter en stopper for flere russiske aktiviteter. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- DLF finder, at den militære invasion i Ukraine er fuldstændig uacceptabel og tager stærkt afstand fra de igangværende umenneskelige handligner, der finder sted på ukrainsk jord. Den tragiske situation i Ukraine påvirker alle dybt, og konsekvenserne af den katastrofale krise er meget vidtrækkende. Respekt, tillid og integritet er vigtige værdier i DLF, og i den nuværende situation kan frøvirksomheden ikke fortsætte med »business as usual« i Rusland. 

Tidligere på ugen meldte både Arla, Danish Agro og DLG ud, at man stopper alle aktiviteter i Rusland og suspender salget til det store land i øst. DLF melder i pressemeddelsen, at man har nået at gennemføre første del af sit forårssalg til Rusland. Men at der fremover ikke sendes varer til det invaderende land. Til gengæld vil man holde fast i sine to lokale afdelinger i Rusland, melder frøkoncernen.

- DLF har både en moralsk forpligtelse og et ansvar over for alle sine medarbejdere, herunder sine russiske kolleger, som loyalt har været med til at udvikle virksomhedens forretning. DLF vil derfor bevare sine organisationer med over 30 dygtige kolleger i såvel DLF Seeds LLC som DLF Beet Seed i Rusland, skriver DLF.

Læs også