Assens kommune: En af Fyns perler

Avisen besøger i løbet af året alle de fynske kommuner og får et indblik i, hvad man som besøgende kan opleve – primært i landområderne. I Assens kommune er der både vandreture langs vandet og i bakkerne omkring Frøbjerg og Vissenbjerg, spændende gårdbutikker, gode fiskesteder og lokale kunstnere, der er et besøg værd. Så det er bare med at komme afsted.

Corra Lysstøberi. Frøbjerg Bavnehøj. På vej mod toppen. Lillebæltsstien. Torup Bakkegaard. Helnæs dæmning og bobakkerne. Havørred. Foto: Ahrex hooks Erholm Gods

Natur

Assens kommune har en del smukke gåture i skøn natur. Besøg for eksempel Helnæs med den smukke dæmning eller følg Lillebæltstien fra Aa-Strand langs vandet til Løgismose, hvor man vil opleve varieret landskab med skov og strand

Et andet skønt sted er Frøbjerg Bavnehøj, Fyns højeste punkt med sine 130,1 meter over vandet og kort derfra Vissenbjerg bakkerne. Begge steder kan man kan høre et natureventyr, hvis der er børn med og ellers nyde naturen i landskabet skabt tilbage fra istiden.

Fisk

I ydersæsonerne er der en stor interesse for lystfiskeri, som Assens kommune kan tilbyde meget af langs den 85 kilometer lange kyststrækning. Lystfiskere ynder at kalde farvandet for et eldorado for havørredfiskeri.

Kunst

Er vejret mere til indendørs sysler kan et besøg hos lysstøberiet Corra Design anbefales, ligesom billedkunstner Dorthe Blom Madsen gerne viser sine værker frem.

Terrarier og zoo

Besøg Terrariet i Vissenbjerg, hvor det vrimler med kryb og kravl eller Danmarks Fuglezoo nær Tommerup, hvis du nyder de lidt mere sjældne dyrearter på vores breddegrader.

Gårdbutikker

Torup Bakkegård og Orelund er en familieejet virksomhed, der producerer mange forskellige kvalitetsgrøntsager i rigelige mængder. Her er der rig mulighed for at købe frugt og grønt, hvilket også gør sig gældende i Gårdbutikken Hesseldal i Aborg, hvor der sælges kød fra egne køer og grise, samt honning og æg og andre danske specialiteter.

Erholm Gods afholder fødevaremarked hver lørdag, hvor man i en nyindrettet længe på den gamle avlsgård finder alt fra specialristet kaffe til whisky, kød og grøntsager.

Læs også