Ny topchef i Tican

Efter 24 år i Tican stopper Niels Jørgen Villesen som administrerende direktør. Han afløses af 30-årige Sebastian Laursen.

Med start den 1. april bliver 30-årige Sebastian Laursen ny administrerende direktør i Tican, som har været en del af det tyske Tönnies Holding siden 2016. Han efterfølger Niels Jørgen Villesen, der har været ansat som en del af den øverste ledelse i virksomheden i 24 år, senest som administrerende direktør.

I en pressemeddelelse skriver Tican Fresh Meat A/S, at Niels Jørgen Villesen selv har opsagt sin stilling, og at ledelsesændringen har været planlagt »i nogen tid«.

I en overgangsperiode frem til senest ultimo juni vil Sebastian Laursen og Niels Jørgen Villesen lede forretningen sammen for at sikre en glidende overgang. Niels Jørgen Villesen forbliver ansvarlig som administrerende direktør i denne overgangsperiode.

Frank Duffe, formand for Tican Fresh Meat A/S, siger:

- Sebastian Laursen har været i ledende stillinger hos Tönnies og Tican siden 2016. Han har allerede arbejdet sammen med Niels Jørgen Villesen i flere år og har fået indsigt i virksomheden og dens processer. Med udgangspunkt i hans branchekendskab og internationale salgserfaring er vi overbeviste om, at Sebastian vil føre virksomheden ind i en god fremtid. Niels Jørgen Villesen har bestridt nøglestillinger i Tican i næsten 25 år og gjort selskabet til en succes. Vi er især Niels Jørgen taknemmelige for, at han fortsat står til rådighed som administrerende direktør i de kommende måneder og derfor sikrer en glidende overgang i topledelsen.

Hentet i egne rækker

Sebastian Laursen startede i 2016 hos Tönnies Nordic som eksportchef og fik ansvaret for salget til Hong Kong, Kina, Taiwan, Vietnam og Singapore. Han var med til at udvide salget til Australien, USA og New Zealand. Desuden var han involveret i processen med at etablere Tönnies’ USA-kontor.

55-årige Niels Jørgen Villesen har været administrerende direktør i Tican siden 2019. Han har været en drivkraft i integrationen af Tican i Tönnies-koncernen lige siden 2016, skriver Tican blandt andet i pressemeddelelsen.

Læs også