Fødevareproducenter forbereder sig på gasluk

Flere af de store danske fødevareproducenter har taget aktive skridt for at reducere deres gasforbrug og potentielt komme af Energinets liste over såkaldte »ikke-beskyttede« kunder.

Det skriver Finans.

Brødproducenten Kohberg Bakery Group har i løbet af få måneder reduceret gasforbruget med cirka 24 procent, fortæller adm. direktør René Normann Christensen til Finans.

Hos industribageriet har man lavet en masse energiforbedrende tiltag og reduceret energiforbruget, ligesom man har lukket gasfyret kraftvarmeværk.

Dermed falder industribageriets forbrug af gas til et niveau, som er »betydeligt under« grænsen for de ikke-beskyttede kunder.

Også Danish Crown har foretaget investeringer for at nedbringe sit gasforbrug. Man har blandt andet indkøbt oliebrændere og tanke for omkring 60 millioner kroner, fortæller pressechef Jens Hansen til Finans.

Aktuelt kan 20 procent af Danish Crowns slagtekapacitet køre uden gas, og målet er, at man inden vinter kan klare sig uden gas i 80 procent af hele produktionen.

Læs også