Generalforsamling i L&F Centrovice: - Vi skal stå stærkt i fremtiden

Efter et år præget af forsyningsusikkerhed og et hektisk folketingsvalg, indbyder L&F Centrovice til generalforsamling. Der er meget at samle op på, og meget at kigge ind i i fremtiden.

2022 var knap to måneder gammel, da Ruslands angreb på Ukraine gjorde situationen usikker for dansk landbrug. Dernæst kom et folketingsvalg, hvor landbruget spillede en udskældt hovedrolle i valgkampen, og med en overraskende regeringskonstellation står landbruget over for flere ukendte faktorer i fremtiden.

Hvordan skal vi nå i mål med klimaambitionerne, hvor stor bliver CO2-afgiften og hvilken rolle skal landbruget spille? Spørgsmål som L&F Centrovice tager med til generalforsamling den 29. marts.

- Vi skal stå stærkt i fremtiden, og vi er nødt til at forholde os til den virkelighed, der er. Landbruget har før vist, at vi er stærke og innovative, og det kan vi vise igen. Der er meget, der skal gå op i en højere enhed, men vi har en så stærk organisation, som kan komme op med de rette løsninger. Vi kan blive hørt helt ind på Christiansborg, for vi skal sidde med ved bordet i fremtidens forhandlinger, lyder det fra formand i L&F Centrovice, Torben Povlsen, som fortsætter:

- Landbrugsminister, Jacob Jensen, gæster også generalforsamlingen, hvor han vil fortælle alle fremmødte om den situation, som dansk landbrug står i nu og i fremtiden. Vi kigger ind i en tid, hvor omstilling er vigtigt for at overleve, og derfor er det vigtigt, at vi sammen sætter kursen.

Fynsk landbrug skal vise vejen

I den grønne omstilling har L&F Centrovice vist, at det fynske landbrug gerne vil bidrage og være med til at levere på klimamålene. For landbruget behøver ikke være en hæmsko for klimamålene. For eksempel vil landboforeningen fortsat have fokus på biogas-produktion og få bedre aftaler for leverandører, samt fortsætte det stærke klimapartnerskab med kommunerne.

- Vi skal huske, hvor elbilen startede, for vi er i landbruget godt på vej, men det kræver velvillighed og samarbejde. For det er et samfundsansvar, som vi gerne tager del i. For eksempel i Odense Fjord Samarbejdet, hvor vi ved stærke partnerskaber kan bevise, at vi kan rykke os i den rigtige retning med fynsk landbrug, siger Torben Povlsen.

Næste generation skal engageres

Klimamål og CO2-afgifter er ikke de eneste store udfordringer for fremtiden. Den næste generation af landmænd skal sikres og engageres i foreningen, og det er en nød, som kan være svær at knække.

- Hvis vi skal i mål i fremtiden, skal vi have nye, stærke spillere siddende klar på bænken, men desværre har vi set et faldende medlemstal. Vi har i L&F Centrovice længe haft LandboUngdom som samarbejdspartner, og et fokus på hvordan de unge landmænd kommer ind i vores forening. Derfor skal vi i L&F Centrovice gribe den efterspørgsel, vi hører fra de unge landmænd. Det er nødvendigt for at fastholde en stærk fødevaresektor på Fyn og i Danmark i fremtiden, lyder det fra Torben Povlsen.

Generalforsamlingen for L&F Centrovice finder sted i Vissenbjerg den 29. marts.

Læs også