Danish Crowns storopkøb er godkendt

Konkurrencemyndighederne har nu godkendt Danish Crown og Tulip Food Companys køb af Baconspecialist Zandbergen i Holland. Det gør Danish Crown-koncernen til den største leverandør af bacon i Europa.

Bacon er en af de kategorier, hvor målet for Danish Crown er at blive en førende aktør globalt. Første skridt har været at blive størst på bacon i Europa og den position indtager Danish Crown efter købet af den hollandske virksomhed Baconspecialist Zandbergen.

- Det er klart, at vi med den nye position har nogle helt unikke muligheder for at drive og udvikle kategorien, og på den måde begynder det hårde arbejde nu for alvor – ikke mindst i forhold til den helt afgørende integration af selskabet, siger Kasper Lenbroch, der er direktør i Tulip Food Company.

Baconspecialist Zandbergen er stiftet i 1984, og både produktionsfaciliteter og administration er placeret i Amsterdam-forstaden Haarlem. Virksomheden er i gang med at udvide kapaciteten betydeligt for at ruste produktionen til at imødekomme kundernes ønsker.

Lige som det er tilfældet med DK-Foods indenfor pepperoni, så er Zandbergen en ekstremt lean virksomhed, som har en lav grad af kompleksitet og med en produktion bygget på meget få grundrecepter.

- Vi er nu rigtigt godt rustet til fremtiden og til at indfri vores store ambitioner i Danish Crowns 4WD-strategi. Med opkøbet af DK-Foods tidligere på foråret blev vi europæisk markedsleder på pepperoni, og med opkøbet af Baconspecialist Zandbergen gør det samme sig gældende i den meget interessante baconkategori. Nu er opgaven at vækste vores forretning med minimum en ekstra milliard frem mod 2021, siger Kasper Lenbroch.

Zandbergen er primært aktiv inden for private label og opererer hovedsageligt på de nordeuropæiske markeder Holland, Tyskland og Sverige.

Læs også