DLG kommer ind på det spanske marked

Grovvarekoncernen DLG har opkøbt den spanske virksomhed CPC, der laver vitamier og mineraler til spanske svineproducenter, og som eksporterer til Sydamerika.

Grovvaregiganten DLG kan nu også føje Spanien til sine forretningsområder. Det sker med overtagelsen af den spanske familievirksomhed CPC. Det er første gang, at DLG er at finde i Spanien, skriver finans.dk. Hos DLG ser man spændende perspektiver i købet.

- Det er en stærk, veldrevet og velindtjenende familievirksomhed med gode produkter og en fin fabrik, der producerer 15.000 tons og har kapacitet til at vokse 10.000 tons. CPC er ikke i sig selv en kæmpe virksomhed, men det er den platform, vi skal bruge for at etablere os og vokse i Spanien, siger koncernchef Kristian Hundebøll til finans.dk.

Handlen betyder, at det spanske selskab, der har en årlig omsætning på 120 millioner kroner, bliver en del af Vilofoss. Koncernchefen ser dog videre perspektiver i opkøbet. det gælder ikke mindst indenfor svineproduktion.

- Spanien producerer nu 20 procent af alle grise i Europa. Landet er det marked i Europa, der har den højeste vækst. Det skal vi være en del af. Det giver os også en viden, som vi trækker hjem og bruger til gavn for vores danske andelshavere, siger han.

DLG har overtaget 75 procent af aktierne i CPC.

Læs også