DLG udbetaler 108 millioner kroner til ejerne

DLG overskudsdeklarerer 108 millioner kroner til sine andelshavere og har dermed udloddet mere end en halv milliard kroner til danske landmænd over de seneste fem år.

Der bliver overskudsdeklareret 108 millioner kroner til DLG’s ejere. Det er en stigning i forhold til sidste år, hvor der blev overskudsdeklareret 92 millioner kroner.

- Vi overskudsdeklarerer i år 108 millioner kroner til vores ejere. Det svarer til en forrentning af andelskapitalen på 9 procent. De seneste fem år har vi overskudsdeklareret 550 millioner kroner til danske landmænd, hvilket vidner om DLG’s robusthed med solide underliggende selskaber og en stærk strategi, der virker, siger bestyrelsesformand i DLG, Niels Dengsø Jensen. 

Han fortæller, at han er tilfreds med størrelsen. Især set i lyset af det år, som man har haft med blandt andet den tyske konkurrencesag.

- Det, der er vigtigt for mig, det er, at på trods af de udfordringer, der har været, så formår vi at holde niveauet. Vi har den styrke til at modstå både tørke eller konkurrencesag, sagde han.

Vil højere op

Han forklarede, at man dog selvfølgelig gerne skal højere op i fremtiden.

- Ja, vi skal højere op. Det er klart ambitionen. Det skal jo følge med op i forhold til den halve milliard kroner, som er målet ved udgangen af 2021. Ganger du det op, så vil det være i nærheden af 150 millioner kroner i overskudsdeklarering, siger Niels Dengsø Jensen.

Fra bestyrelsesformanden bliver det fremhævet, at man er langt med sin 5-års-strategi, der blev præsenteret for tre år siden »Leading the Way 2021«.

- Strategien har været med til at gøre koncernen mere robust, muliggjort investeringer i kerneforretningen og sænket vores omkostninger betragteligt. Den flotte overskudsdeklarering er et udtryk for, at de seneste års målrettede indsats i koncernen har båret frugt, siger Niels Dengsø Jensen.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

Læs også